moderater-bokslut
Foto: Pressbild

BRF-ägare tjänade storkovan på sin bostad

Bara i Haninge kommun har priserna på Bostadsrätter ökat mer än i Sigtuna de senaste fem åren enligt ett pressmeddelande från Fastighetsbyrån som sammanställt vinnare och förlorare inom BRF- och villamarknaden.

centrum_artikel

Bostadsrätter i Sigtuna kommun har på fem år ökat med hela 113 procent vilket är näst mest i länet. För fem år sedan låg kvm-priset på 10 569 kr och idag på 22 500 kr. Under fem års tid har kvadratmeterpriset i kommunen gått om priserna i bland annat Norrtälje som då hade ett högre medianpris per kvm. Idag ligger medianpriset per kvm på 22500 kronor vilket anses lågt i en jämförelse med andra stockholmskommuner. I exempelvis Väsby är medianpriset idag 27 273 kr/kvm och har ökat med 66 procent. Noterbart är att Sigtuna i jämförelse med andra kommuner har bland de lägsta priserna i länet, i 21 andra kommuner är priserna högre. I en jämförelse med hela riket rankas Sigtunas ökning på plats 28.

På villasidan är ökningen inte lika markant utan stannar på 28 procent, för fem år sedan var medianpriset per kvm 22 403 och idag 28 761. I sexton andra kommuner är det dyrare att köpa villa än i Sigtuna. I Väsby har kvm-priset gått upp med 35 procent till 31 102 kr, priserna i både Väsby och Sigtuna låg på ungefär samma nivå för fem år sedan men sedan dess har det byggts mer i Sigtuna än Väsby vilket pressat upp priserna i Väsby mer än i Sigtuna där nyproduktionen varit i låg skala. I Väsby idag går det fortfarande en del gamla hus för högre priser än vad motsvarande hus går på i Sigtuna kommun. Dyraste medianpriset på villor finns i Danderyd och på Lidingö med ca 57 000 kronor/kvm. Norrtälje har det lägsta priset med 18 617 kr/kvm.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida

Studentfirandet i Märsta

Nyheter Studentfirandet som begränsats på Arlandagymnasiet pågår under dagen: - Studenterna sköter sig bra, säger en polis på plats till märsta.nu

sommarlov_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
nrh
speedy_outsider