Foto: Pressbild

BRF-ägare tjänade storkovan på sin bostad

Bara i Haninge kommun har priserna på Bostadsrätter ökat mer än i Sigtuna de senaste fem åren enligt ett pressmeddelande från Fastighetsbyrån som sammanställt vinnare och förlorare inom BRF- och villamarknaden.

Bostadsrätter i Sigtuna kommun har på fem år ökat med hela 113 procent vilket är näst mest i länet. För fem år sedan låg kvm-priset på 10 569 kr och idag på 22 500 kr. Under fem års tid har kvadratmeterpriset i kommunen gått om priserna i bland annat Norrtälje som då hade ett högre medianpris per kvm. Idag ligger medianpriset per kvm på 22500 kronor vilket anses lågt i en jämförelse med andra stockholmskommuner. I exempelvis Väsby är medianpriset idag 27 273 kr/kvm och har ökat med 66 procent. Noterbart är att Sigtuna i jämförelse med andra kommuner har bland de lägsta priserna i länet, i 21 andra kommuner är priserna högre. I en jämförelse med hela riket rankas Sigtunas ökning på plats 28.

På villasidan är ökningen inte lika markant utan stannar på 28 procent, för fem år sedan var medianpriset per kvm 22 403 och idag 28 761. I sexton andra kommuner är det dyrare att köpa villa än i Sigtuna. I Väsby har kvm-priset gått upp med 35 procent till 31 102 kr, priserna i både Väsby och Sigtuna låg på ungefär samma nivå för fem år sedan men sedan dess har det byggts mer i Sigtuna än Väsby vilket pressat upp priserna i Väsby mer än i Sigtuna där nyproduktionen varit i låg skala. I Väsby idag går det fortfarande en del gamla hus för högre priser än vad motsvarande hus går på i Sigtuna kommun. Dyraste medianpriset på villor finns i Danderyd och på Lidingö med ca 57 000 kronor/kvm. Norrtälje har det lägsta priset med 18 617 kr/kvm.

eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

EXTRA

Utreds för mord – Häktas för narkotikabrott

Nyheter Polisen utreder ett misstänkt mordfall efter att det kommit uppgifter om att ett spädbarn försvunnit i Märsta. Under en undersökning av de misstänktas bostad upptäcktes en betydande mängd narkotika. En man har häktats för grovt narkotikabrott medan en kvinna har frisläppts.

Höjt pris på tilläggsavgift

Notiser SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

Påsken högrisk för trafikolyckor

Nyheter Påsken är en av årets största högtider, men tyvärr är den också en högriskhelg för rattfylla. Vägarna 263 och E4 är två av vägarna som är intensiva under påskhelgen.

Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Nyheter Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening