defacto_pan
Foto: MMS-Bild

Brandvarning utfärdad

Torkan i kombination med helgens högsommarvärmen som drar in innebär stor risk för mark- och skogsbränder.

SMHI har utfärdat en Klass 1-varning för risk för skogs- och gräsbränder nu när det inte har regnat på ett tag, det finns heller ingen regn i sikte de närmaste dagarna, helgen visar temperaturer på ca 25 grader och sol.

Ska man ta med engångsgrill i naturen gäller det att vara försiktig så att ingen glöd hamnar utanför, det kan gå fort och man bör vara beredd på att släcka om en brand skulle uppstå.
– Nu när vi har haft en lite längre period med torrt väder har det blivit väldigt torrt i skog och mark och då ökar brandrisken. Kommer det någon gnista kan det ta eld och sprida sig, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog vid SMHI, till Svenska Dagbladet.

ica_oktober
sigtunavatten_standard
fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

defacto_helsida
defacto_outsider
nrh
connys
colorama_april2