panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi

Brandmannen avliden

Brandmannen Anders Svärd som kördes på i samband med räddningsinsatsen i Norrsunda har avlidit.: - Vi är djupt berörda av Anders död och hela Brandkåren Attunda har sorg. Våra tankar är hos Anders familj, släkt och vänner i denna ofattbart svåra tid, säger Ida Texell, förbundsdirektör/räddningschef.

Den brandman som blev påkörd i samband med en olycka på Norrsundavägen på måndag morgon har avlidit. Brandmannen ådrog sig allvarliga skador och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Trots intensivvård så gick alltså brandmannens liv inte att rädda. Brandmannen anhöriga har underrättats. Karolinska meddelade idag att mannens liv inte gick att rädda.
– Vi är djupt berörda av Anders död och hela Brandkåren Attunda har sorg. Våra tankar är hos Anders familj, släkt och vänner i denna ofattbart svåra tid, säger Ida Texell, förbundsdirektör/räddningschef.

Vajar på halv stång i morgon
Under hela onsdagen kommer Brandkåren Attunda att flagga på halv stång i hela förbundet och en tyst minut ska hållas kl 12 på deras brandstationer, bland annat i Kolsta och Sigtuna. Anders lämnar enligt Brandkåren Attundas hemsida fru och tre barn efter sig.

Rubriceringen kan ändras
Lars Byström vid Stockholmspolisen säger till märsta.nu att rubriceringen på olyckan nu kan ändras till vållande till annans död eftersom det tidigare var vållande till kroppsskada. Olyckan håller på att utredas hos Polisen i Stockholm Nord.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ewas_outsider
connys
nrh
swedol_outsider