moderaterna_panorama
Här på Norrsundavägen kördes brandmannen Anders Svärd på av en bilFoto: Jamshid Jamshidi

Brandman vädjar: Sänk farten

Efter måndagens tragiska händelse då en brandman avled efter att körts på av en bil vädjar en kollega i en debattartikel på Aftonbladet om att bilister ska sänka farten.

Brandmannen Marcus Eklund skriver i Aftonbladet om den tragiska händelsen som tog brandmannen Anders Svärds liv efter att ha blivit påkörd av en bil i samband med en räddningsinsats på Norrsundavägen. Marcus vädjar om att sänka farten och påminner om att brandmännen inte är odödliga.
– Inte ens en superhjältes kropp tål stora stenar som kommer flygande, inte heller våra kroppar klarar inte stå emot bilar som kommer i full fart och kör på oss.
Även vi brinner om vi stannar för länge inne i ett brinnande hus och ja, även vi skadas om vi av ramlar ner från ett tak.

Läs hela debattartikeln här (Extern länk)

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ewas_outsider