panorama_centrum

Brandgympa ska lära barnen brandsäkerhet

Brandkåren Attunda lanserar brandgympa till skolor och förskolor med barn upp till 9 år.

Genom att beställa en Brandbox av Brandkåren Attunda så kan förskolor och skolor genomföra en brandgympa. Brandgympa ger barnen ett upplevelsebaserad sätt att lära sig mer om brandskydd genom fysiska och grovmotoriska övningar, det kan handla om bland annat stå på ett ben eller hoppa 1-1-2 som ju är numret till SOS Alarm.

Brandboxen innehåller även lärarhandledning så att de kan utföra gympan med barnen. Barnen får sedan med sig en broschyr gem. Boxen innehåller bland annat brandsläckare, brandfilt och brandvarnare. Yngre barn utför enklare övningar som bestäms av aktivitetskort och barn mellan 6-9 år kör en hinderbana.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ewas_outsider
marina_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider