bovard_sh
Foto: Magnus Granhagen

Brände däck i centrum

Under torsdagskvällen larmades polis och brandkår till Valsta Centrum efter att någon brutit sig in och tänt på däck.

rosta_sigtuna2

Vid 23-tiden på torsdagskvällen larmades brandkår till Valsta centrum med anledning av rökutveckling. På plats möttes man av kraftig rök som orsakats av att däck antänts inne i centrumet. Branden inträffade flera timmar efter att centrumet stängt, någon hade brutit sig in och tänt på däcken. Det finns ingen gripen med koppling till brottet just nu.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

moderaternamaj
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

varfest_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

eu_sap

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
bonava_maj_helsida
v_eu_helsida
rosta_sigtuna2
connys
mp_eu_outsider
sh_bovard_out
fme_outsider
defacto_outsider
moderaterna_maj_outsider
nrh
sh_oppet
v_eu
colorama_april
sap_outsider_eu
rosta_sigtuna
bonava_maj_outsider
oppning_outsider
nationaldag_out
ridskola2019_outsider