panorama_centrum
Foto: MMS-Bild

Brandchefen: Elda inte

Det är inget eldningsförbud utfärdat men brandchefen i Södertörn uppmanar länets invånare till att inte elda på grund av de senaste veckornas brist på nederbörd.

Det har varit torrt i Stockholms län i stort sett sedan i början av april. Läget är som märsta.nu rapporterade i morse problematiskt och risken för att bränder sprider sig i de torra markerna. Södertörns brandchef uppmanar boende i länet att inte elda alls i påsk. Ska man elda på sin egen tomt så var mycket försiktig säger han till Radio Stockholm:
– Elda inte! Det är vår starka rekommendation. För det är extremt snabba brandförlopp just nu, måste man inte elda så gör inte det, säger Anders Edstam, vice brandchef vid Södertörns brandförsvar, till Radio Stockholm.

Bara den senaste veckan har länets brandkårer ryckt ut till omkring 200 gräsbränder, några av dessa har inträffat i kommunen. På eftermiddagen gick det ut information från brandkårerna att eldning avrådes.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
ewas_outsider
mp_outsider2022