defacto_pan
Foto: MMS-Bild

Brandchefen: Elda inte

Det är inget eldningsförbud utfärdat men brandchefen i Södertörn uppmanar länets invånare till att inte elda på grund av de senaste veckornas brist på nederbörd.

marstakalaset_artikel

Det har varit torrt i Stockholms län i stort sett sedan i början av april. Läget är som märsta.nu rapporterade i morse problematiskt och risken för att bränder sprider sig i de torra markerna. Södertörns brandchef uppmanar boende i länet att inte elda alls i påsk. Ska man elda på sin egen tomt så var mycket försiktig säger han till Radio Stockholm:
– Elda inte! Det är vår starka rekommendation. För det är extremt snabba brandförlopp just nu, måste man inte elda så gör inte det, säger Anders Edstam, vice brandchef vid Södertörns brandförsvar, till Radio Stockholm.

Bara den senaste veckan har länets brandkårer ryckt ut till omkring 200 gräsbränder, några av dessa har inträffat i kommunen. På eftermiddagen gick det ut information från brandkårerna att eldning avrådes.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

marstakalas_helsida
miljopris_helsida
sommar_centrum
happyhomes_2019
sommar

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

colorama_april2

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

defacto_helsida

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_outsider
nrh
colorama_april
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
connys