defacto_pan
Foto: MMS-Bild

Brandchefen: Elda inte

Det är inget eldningsförbud utfärdat men brandchefen i Södertörn uppmanar länets invånare till att inte elda på grund av de senaste veckornas brist på nederbörd.

Det har varit torrt i Stockholms län i stort sett sedan i början av april. Läget är som märsta.nu rapporterade i morse problematiskt och risken för att bränder sprider sig i de torra markerna. Södertörns brandchef uppmanar boende i länet att inte elda alls i påsk. Ska man elda på sin egen tomt så var mycket försiktig säger han till Radio Stockholm:
– Elda inte! Det är vår starka rekommendation. För det är extremt snabba brandförlopp just nu, måste man inte elda så gör inte det, säger Anders Edstam, vice brandchef vid Södertörns brandförsvar, till Radio Stockholm.

Bara den senaste veckan har länets brandkårer ryckt ut till omkring 200 gräsbränder, några av dessa har inträffat i kommunen. På eftermiddagen gick det ut information från brandkårerna att eldning avrådes.

happyhomes_2019
fme_oktober
ica_oktober
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

defacto_outsider
colorama_april2
connys
nrh