defacto_pan2020
Foto: MMS-Bild

Brandchefen: Elda inte

Det är inget eldningsförbud utfärdat men brandchefen i Södertörn uppmanar länets invånare till att inte elda på grund av de senaste veckornas brist på nederbörd.

centrum_artikel

Det har varit torrt i Stockholms län i stort sett sedan i början av april. Läget är som märsta.nu rapporterade i morse problematiskt och risken för att bränder sprider sig i de torra markerna. Södertörns brandchef uppmanar boende i länet att inte elda alls i påsk. Ska man elda på sin egen tomt så var mycket försiktig säger han till Radio Stockholm:
– Elda inte! Det är vår starka rekommendation. För det är extremt snabba brandförlopp just nu, måste man inte elda så gör inte det, säger Anders Edstam, vice brandchef vid Södertörns brandförsvar, till Radio Stockholm.

Bara den senaste veckan har länets brandkårer ryckt ut till omkring 200 gräsbränder, några av dessa har inträffat i kommunen. På eftermiddagen gick det ut information från brandkårerna att eldning avrådes.

connys_helsida
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
sommarlov_helsida
marina_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

nrh
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider