sportfiske_jubileum
Foto: MMS-Bild

Brandchefen: Elda inte

Det är inget eldningsförbud utfärdat men brandchefen i Södertörn uppmanar länets invånare till att inte elda på grund av de senaste veckornas brist på nederbörd.

rosta_sigtuna2

Det har varit torrt i Stockholms län i stort sett sedan i början av april. Läget är som märsta.nu rapporterade i morse problematiskt och risken för att bränder sprider sig i de torra markerna. Södertörns brandchef uppmanar boende i länet att inte elda alls i påsk. Ska man elda på sin egen tomt så var mycket försiktig säger han till Radio Stockholm:
– Elda inte! Det är vår starka rekommendation. För det är extremt snabba brandförlopp just nu, måste man inte elda så gör inte det, säger Anders Edstam, vice brandchef vid Södertörns brandförsvar, till Radio Stockholm.

Bara den senaste veckan har länets brandkårer ryckt ut till omkring 200 gräsbränder, några av dessa har inträffat i kommunen. På eftermiddagen gick det ut information från brandkårerna att eldning avrådes.

bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
nationaldag_helsida
mp_eu
ica_valsta_choklad
eu_sap

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

moderaternamaj
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

rosta_sigtuna2
oppning_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

mp_eu_outsider
v_eu
sh_oppet
fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
connys
sh_bovard_out
nrh
sap_outsider_eu
nationaldag_out
oppning_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
colorama_april