panorama_stationshusen
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Tornet var helt övertäntFoto: Insändarbild
En stor insats bekämpade branden.Foto: Insändarbild

Brand i Klocktorn från 1700-talet

Brandkår bekämpar en brand i Klockstapeln:- Den har i princip redan brunnit ner. Det var en fullt utvecklad brand, säger Håkan Gezelius, ledningsoperatör vid räddningstjänsten enligt Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Klocktornet har antänts i Klockbacken i Sigtuna och brandkår är på plats för släckningsarbetet. Som synes på bilderna är det en omfattande brand och det finns en hel del skog som elden kan sprida sig i. Tornet är från 1700-talet och är utom all räddning då det redan är övertänt. Larmet inkom strax före klockan 00.30 i natt. Vittnen uppger för märsta.nu att händelseförloppet gått snabbt och att tornet övertändes innan brandkåren hann till platsen. Klocktornet i Sigtuna är ett kulturmärke i staden och en typisk sigtunasymbol. Styrkorna lär nu få vara kvar på platsen under en tid i natt. Området kring tornet har spärrats av och Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning för att reda ut eventuella brottsmisstankar samt hur branden har startat.

Polisen uppger under morgonen att man först upprättade en rubricering gällande grov skadegörelse då stapeln var flera hundra år gammalt. Men man har ändrat sig under natten och nu är det mordbrand som gäller. En teknisk undersökning ska genomföras under dagen. Tidigare under natten brann det även i en papperscontainer i Sigtuna, den händelse har polisen lämnat utan anmälan enligt Polisens regionledningscentral.

Uppdaterad kl. 8.18

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider