centrum_panorama2020
En omfattande brand i en byggnad i KillingeFoto: Daniel Iskander

Brand i Killinge – Villa övertänd

Det brinner i en byggnad i Killinge i närheten av Erikssund: - Det är en 300 kvadratmeter villa som är helt övertänd, säger Magnus Bengtsson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

centrum_artikel

En villa på 300 kvadratmeter brinner ute i Killinge i närheten av Erikssund. märsta.nu var på plats före brandkår som hade problem att lokalisera adressen. Byggnaden var totalförstörd och det brinner för fullt, rök har dragit in över stora delar av västra Sigtuna. Byggnaden ligger inne på en gård, det är okänt om någon bor i den aktuella byggnaden.

Enligt Storstockholms Räddningscentral är det ett boningshus, ett stort pådrag på plats bestående ca tio bilar. Det blåser en del och det finns spridningsrisk till skog men brandkår ska ha situationen under kontroll.
– Vi får se om alla behöver vara kvar, nu har vi lagt på lite extra eftersom det är en stor villa, säger Magnus Bengtsson, ledningsoperatör.

Klockan 18.15 meddelar brandkåren att villan är utom räddning men att situationen är under kontroll, man kommer också trappa ner lite på personal. Ingen brand har spridit sig och prognosen är att man kommer vara kvar några timmar till.

Uppdterad. 18.17

connys_helsida
sportlov_sigtuna
defacto_helsida
aretslarling
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys