Kraftig ökning av bostadspriserna

Bostad Priserna på bostäder i kommunen har ökat kraftigt de senaste tre månaderna: - Den avmattning för prisutvecklingen på bostadsrätter som vi konstaterade under 2016 tycks nu ha upphört, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

happy_homes_sommar
extra

Kommunen söker bostäder åt nyanlända

Bostad Sigtuna kommun gör som flera andra kommuner i landet gjort tidigare och uppmanar kommuninvånare att hyra ut sin bostad eller rum i bostad. Hyr man ut sin lägenhet kan man få drygt 6000 kronor i månaden.

magget_bars
dackia_skifte2017

Bara en mäklare anmäld i kommunen

Bostad Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, har fått in rekordmånga anmälningar under det senaste året men bara ett av fallen rörde mäklare i Sigtuna kommun.

sommarjobb2017

Så många bostäder såldes i kommunen

Bostad Mäklarstatistik har get sin första rapport över bostadsmarknaden för 2017 och där framgår hur mycket priserna steg i kommunen under 2016 samt antalet försäljningar.

varumarke_defacto_sommar

Boende vill se kommundelsråd på Tingvalla

Bostad En kommuninvånare efterlyser Tingvallasatsningen som hamnat under kommunens bostadssociala arbete och önskar sig ett kommundelsråd för Tingvalla: - Vi betalar också kommunalskatt och har våra problem, skriver tingvallabon i förslaget.

Mest klickat på Hemnet

Bostad Jul- och nyårshelgen hör inte till den mest bostadsintensiva tiden på året, men via bostadssajten Hemnet framgår vilka objekt som klickats mest vecka 1.

Höjda P-avgifter hos SigtunaHem

Bostad Nyligen meddelade SigtunaHem att man höjer hyrorna, nu är det också klart att P-platser och garage blir dyrare: - Det är katastrof, säger en hyresgäst till märsta.nu

Så mycket boyta får du i Sigtuna

Bostad Svensk fastighetsförmedling har jämfört kvadratmeterpriserna i landet och Sigtuna kommun är en av de kommunerna i länet som ger mest boyta för en miljon kronor.

extra

PEAB löser ut alla köpare i Märsta Port

Bostad Boende väntar på inflyttning i Märsta Port men då marktvisten ännu inte är löst mellan Sigtuna kommun och PEAB kan ingen komma in i sina nyinköpta lägenheter: - Konstigt att Sigtuna kommun får bidrag för att man bygger mycket och här står två hus utan att någon får flytta in, säger en person som köpt lägenhet i ett av husen.

Taxeringsvärdena upp i kommunen

Bostad Sigtuna är en av de kommuner i länet som ökat när det gäller taxeringsvärde för småhus, men man ligger i jämfört med resterande kommuner lägst i ökningen.

varning

Falska dörrknackare hos SigtunaHem

Bostad SigtunaHem varnar för att det går omkring dörrknackare i deras bestånd som utger sig att vara från dem: - Vi släpper av princip inte in försäljare i våra trapphus, skriver SigtunaHem på sin hemsida.