Så många bostäder såldes i kommunen

Bostad Mäklarstatistik har get sin första rapport över bostadsmarknaden för 2017 och där framgår hur mycket priserna steg i kommunen under 2016 samt antalet försäljningar.

uppmotor_jan

Boende vill se kommundelsråd på Tingvalla

Bostad En kommuninvånare efterlyser Tingvallasatsningen som hamnat under kommunens bostadssociala arbete och önskar sig ett kommundelsråd för Tingvalla: - Vi betalar också kommunalskatt och har våra problem, skriver tingvallabon i förslaget.

Mest klickat på Hemnet

Bostad Jul- och nyårshelgen hör inte till den mest bostadsintensiva tiden på året, men via bostadssajten Hemnet framgår vilka objekt som klickats mest vecka 1.

happy_homes_sommar
rore_helsida

Höjda P-avgifter hos SigtunaHem

Bostad Nyligen meddelade SigtunaHem att man höjer hyrorna, nu är det också klart att P-platser och garage blir dyrare: - Det är katastrof, säger en hyresgäst till märsta.nu

Så mycket boyta får du i Sigtuna

Bostad Svensk fastighetsförmedling har jämfört kvadratmeterpriserna i landet och Sigtuna kommun är en av de kommunerna i länet som ger mest boyta för en miljon kronor.

magget_december
extra

PEAB löser ut alla köpare i Märsta Port

Bostad Boende väntar på inflyttning i Märsta Port men då marktvisten ännu inte är löst mellan Sigtuna kommun och PEAB kan ingen komma in i sina nyinköpta lägenheter: - Konstigt att Sigtuna kommun får bidrag för att man bygger mycket och här står två hus utan att någon får flytta in, säger en person som köpt lägenhet i ett av husen.

varumarke_defacto_sommar

Taxeringsvärdena upp i kommunen

Bostad Sigtuna är en av de kommuner i länet som ökat när det gäller taxeringsvärde för småhus, men man ligger i jämfört med resterande kommuner lägst i ökningen.

varning

Falska dörrknackare hos SigtunaHem

Bostad SigtunaHem varnar för att det går omkring dörrknackare i deras bestånd som utger sig att vara från dem: - Vi släpper av princip inte in försäljare i våra trapphus, skriver SigtunaHem på sin hemsida.

Bostadsbyggandet dubbleras

Bostad Sigtuna kommun politiska ledning avser bygga 1000 bostäder om året de kommande åren, det är en klar ökning jämfört med takten under 2015 och första halvåret 2016.

Villapriserna upp 43 procent

Bostad Villapriserna i länet har på fem års tid gått upp med 43 procent och i Sigtuna är ökningen strax över snittet: - Prisutvecklingen i Sigtuna stad är starkt beroende av det låga utbudet och en köpstark kundgrupp som gärna vill bo i Sigtuna och ha närhet till Mälaren, analyserar Erik Wennberg, franschistagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna