arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander

Boende startar upp i centrala Sigtuna

Förra veckan meddelade kommunen att de skulle starta upp ett boende för ensamkommande flyktingbarn på Til. Nu är det lokaler på Väringavägen i Centrala Sigtuna som får ett boende.

centrum_pask

Kommunen har delat ut lappar till boende i centrala Sigtuna om att det blir informationsmöte med anledning av ett flyktingboende för ensamkommande flyktingbarn på Väringavägen i Sigtuna. Boendet kommer att ha plats för 12 barn och ungdomar.

120 platser efter nyår
Boendet i Til kommer att ha plats för 40 barn, lägg därtill på de 12 som ryms på Väringavägen samt boenden i Kolsta, Valsta och Steninge. Med det nya boendet blir det plats för cirka 120 barn och ungdomar i kommunen. Därmed behöver kommunen efter nyår inte hyra platser på andra håll för att hantera uppgiften som ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn. märsta.nu kunde tidigare i veckan också rapportera om att Länstyrelsen tilldelat kommunen 121 flyktingbarn med uppehållstillstånd.

centrum_pask_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

bonava_helsida
ica_pask

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

defacto_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
colorama_april
sh_oppet
bonava_outsider
fme_outsider
defacto_outsider
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider