defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Boende startar upp i centrala Sigtuna

Förra veckan meddelade kommunen att de skulle starta upp ett boende för ensamkommande flyktingbarn på Til. Nu är det lokaler på Väringavägen i Centrala Sigtuna som får ett boende.

marstakalaset_artikel

Kommunen har delat ut lappar till boende i centrala Sigtuna om att det blir informationsmöte med anledning av ett flyktingboende för ensamkommande flyktingbarn på Väringavägen i Sigtuna. Boendet kommer att ha plats för 12 barn och ungdomar.

120 platser efter nyår
Boendet i Til kommer att ha plats för 40 barn, lägg därtill på de 12 som ryms på Väringavägen samt boenden i Kolsta, Valsta och Steninge. Med det nya boendet blir det plats för cirka 120 barn och ungdomar i kommunen. Därmed behöver kommunen efter nyår inte hyra platser på andra håll för att hantera uppgiften som ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn. märsta.nu kunde tidigare i veckan också rapportera om att Länstyrelsen tilldelat kommunen 121 flyktingbarn med uppehållstillstånd.

marstakalas_helsida
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

miljopris_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

colorama_april2
sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
colorama_april
defacto_outsider
miljopris_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider