centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskander

Boende startar upp i centrala Sigtuna

Förra veckan meddelade kommunen att de skulle starta upp ett boende för ensamkommande flyktingbarn på Til. Nu är det lokaler på Väringavägen i Centrala Sigtuna som får ett boende.

centrum_artikel

Kommunen har delat ut lappar till boende i centrala Sigtuna om att det blir informationsmöte med anledning av ett flyktingboende för ensamkommande flyktingbarn på Väringavägen i Sigtuna. Boendet kommer att ha plats för 12 barn och ungdomar.

120 platser efter nyår
Boendet i Til kommer att ha plats för 40 barn, lägg därtill på de 12 som ryms på Väringavägen samt boenden i Kolsta, Valsta och Steninge. Med det nya boendet blir det plats för cirka 120 barn och ungdomar i kommunen. Därmed behöver kommunen efter nyår inte hyra platser på andra håll för att hantera uppgiften som ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn. märsta.nu kunde tidigare i veckan också rapportera om att Länstyrelsen tilldelat kommunen 121 flyktingbarn med uppehållstillstånd.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

sommarlov_helsida
marina_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
nrh
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider