sommar
Foto: Daniel Iskander

Boende startar upp i centrala Sigtuna

Förra veckan meddelade kommunen att de skulle starta upp ett boende för ensamkommande flyktingbarn på Til. Nu är det lokaler på Väringavägen i Centrala Sigtuna som får ett boende.

Kommunen har delat ut lappar till boende i centrala Sigtuna om att det blir informationsmöte med anledning av ett flyktingboende för ensamkommande flyktingbarn på Väringavägen i Sigtuna. Boendet kommer att ha plats för 12 barn och ungdomar.

120 platser efter nyår
Boendet i Til kommer att ha plats för 40 barn, lägg därtill på de 12 som ryms på Väringavägen samt boenden i Kolsta, Valsta och Steninge. Med det nya boendet blir det plats för cirka 120 barn och ungdomar i kommunen. Därmed behöver kommunen efter nyår inte hyra platser på andra håll för att hantera uppgiften som ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn. märsta.nu kunde tidigare i veckan också rapportera om att Länstyrelsen tilldelat kommunen 121 flyktingbarn med uppehållstillstånd.

sommar
defacto_helsida
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
colorama_april2

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

happyhomes_2019

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sigtunavatten_standard

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sbrf_helsida

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

fme_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

nrh
sbrf_outsider
defacto_outsider
connys
colorama_april
sportfiske_sommar
fme_outsider