centrum_panorama_hostshopping
Aspvägen har stängts av Foto: Daniel Iskander
Förbud att köra in mot busshållsplatsenFoto: Daniel Iskander

Boende rasar över att Aspvägen stängs av

Kommunen har stängt av Aspvägen i riktning mot Stationsgatan vilket rört upp känslorna hos några boende i området: - Hur miljövänligt är det att vi får åka fyra gånger så långt för att komma till Ekillaskolan, säger en läsare som märsta.nu varit i kontakt med.

centrum_artikel_host

För snart två veckor sedan stängdes Aspvägen av i riktning mot Stationsgatan. Nu är det bara boende på efter busshållsplatsen som kommer ut på Stationsgatan. De boende öster om Bokvägen och på Lindvägen får köra runt Aspvägen, ut på Västra Bangatan och sedan upp på Stationsgatan för att exempelvis åka till Ekillaskolan som många av de boende gör i området då deras barn går i skola där.
– Hur miljövänligt är det att låta oss köra fyra gånger så långt, dundrar en märsta.nu-läsare som uppmärksammade oss på dilemmat.

Enligt läsaren ska det sedan en tid tillbaka varit en infekterad strid mellan de boende på Bokvägen och de boende på Aspvägen upp till Stationsgatan.
– De har ställt bilar i vägen och hindrat oss från att åka upp på Stationsgatan, fortsätter märsta.nu-läsaren.

Byggdes om nyligen
Trots att vägen byggdes om för cirka ett år sedan anses den av kommunen vara för osäker och man har vägt porsonsäkerhet mot miljöaspekten.
– Miljön är en viktig fråga och vi är glada för att den engagerar även invånarna i kommunen. I det här läget har dock miljöfrågan ställts mot personsäkerheten och då har valet blivit att stänga av trafiken för genomfart, förklarar Karolina Regius, kommunikationsstrateg i Sigtuna kommun, i mail till till märsta.nu

Gatan enkelriktades först
Bakgrunden är att Aspvägen 1-42 anses för farlig för att det finns utfarter från fastigheter ut på vägen och hastigheten ska vara för hög. De hastigehtssänkande åtgärderna har inte gett någon effekt. Först enkelriktades gatan för genomfart men då den fortsatte att användas uppstod farliga situationer enligt Karolina Regius som medger att körvägen inte längre är optimal för de boende i området som ska in mot Märsta.
– Det är inte optimalt varken ur miljö- eller bekvämlighetshänseende, säger hon.

Betongsugga bästa lösningen nu
Vägen innehöll fartgupp för några år sedan som byggdes bort i samband med den nya gatans utformning. Anledningen var att guppen gav vibrationer in i de närliggande fastigheterna samt at markförhållandena inte var de bästa för gupp. Fartgupp är just nu inget alternativ att ta till för att lösa situationen permanent. Tillsvidare står betongsuggan i vägen, att bredda vägen anses heller inte lösa problemet.
– Långsiktiga insatser är beroende av busstrafiken. Just nu behöver SL-bussarna vändplanen på andra sidan avstängningen för att vända sina bussar. Betongsuggan är den bästa lösningen för avrinningen av vägen, och är därför den lösning vi har just nu, fortsätter Karolina Regius, kommunikationsstrateg på Sigtuna kommun.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Inga större incidenter i snöovädret

Nyheter I helgen förväntas Stockholmsregionen drabbas av ett betydande snöfall. Prognoserna pekar på att cirka 20-25 centimeter blötsnö kan falla från lördag eftermiddag klockan 13 och fortsätta i cirka ett dygn framåt. Trafikanter uppmanas att vara extra försiktiga om de måste ge sig ut på vägarna.

connys_helsida

Trenden vänder: Arbetslösheten ökar i kommunen

Notiser Enligt ny statistik från Arbetsförmedlingen har arbetslösheten ökat både i Sigtuna kommun och i hela Stockholms län. Under februari månad noterade Sigtuna kommun en total arbetslöshet på 8,9 procent, en ökning med 0,5 procentenheter jämfört med samma period föregående år. Liknande trend syns även i resten av länet.

127 kommuninvånare kallas in till mönstring

Nyheter Under den pågående mönstringsprocessen har 100 män och 27 kvinnor från Sigtuna kommun kallats in för att genomgå mönstring. Jämfört med grannkommunerna visar statistiken att 75 invånare från Upplands-Bro, 153 från Väsby och 314 från Sollentuna har blivit inkallade.

Ny restaurang till äldreboende i Märsta

Notiser I går invigdes den nya restaurangen på Ärlinghems äldreboende i Märsta, och det var ett ögonblick av jubel och firande när boendechef Barbare Huskaj och ordförande i vård- och omsorgsnämnden Josefin Brodd (M) klippte det ceremoniella bandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna