eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Boende på Valstavägen: Värre än ett U-land

Boende på Valstavägen har under flera månaders tid fått stå ut med sopor på gatan och potthåll i parkeringen: - Det är värre än ett U-land här, säger en boende som varit i kontakt med märsta.nu

centrum_artikel_host

Redan i somras uppmärksammades märsta.nu med att Valstavägen hade problem med sophantering, det slängdes sopor ute på gatan, inte bara enstaka gånger utan det var vanligt förekommande. märsta.nu uppmärksammade fastighetsägaren D.Carnegie om saken redan då och man skulle undersöka närmare.

Nu har det gått ytterligare månader och situationen har inte blivit bättre enligt en boende som märsta.nu varit i kontakt med. Det inte bars slängs sopor hej vilt, nu har också skadedjur samlats vid soputrymmena tillsammans med fåglar. En boende som märsta.nu pratat med säger att är värre än ett U-land i området. Ingen som tar tag i problemet trots att denne personligen ska ha informerat D.Carnegie, fastighetsägare.

Åtgärder väntas från fastighetsägaren
Från D.Carnegies sida är beskedet att man är medvetna om att det är skräpet i området, det ska dock skötas löpande av entreprenörer:
– Dessvärre så är det många, troligtvis både hyresgäster samt personer utifrån som inte sköter sophanteringen på ett bra sätt. Dvs att sopor kastas där de ej ska kastas. Det är detta som är grundproblemet. Vi har gått ut med information gällande hur sopor får kastas samt att vi har en månadscontainer som kommer en gång i månaden där hyresgäster får kasta vad som helst. Information när denna kommer har även det lämnats ut, säger Björn Sundberg, kommunikationschef på D.Carnegie.

Även potthålen på området är man medvetna om och det pågår en upphandling om att få dessa åtgärdade. Troligtvis sker det innan året är slut.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna