moderat_jul_nyar
I Valsta har byggställningar rasat.Foto: MMS-Bild

Blåsten ställer till det

Den hårda blåsten har orsakat att ett träda fallit över Midgårdsvägen samt att byggställningar ramlat från bygge i Valsta Centrum.

Det råder hårda vindar ute i kommunen. På Midgårdsvägen rasade ett träd ner över vägen men det gick ändå att passera för biltrafiken. Brandkår kallades ut för att flytta på trädet. I Valsta har byggställningar rasat ner vid centrumbygget. Det finns ingen uppgift om att någon ska ha skadats av ställningarna eller om det finns materiella skador. SMHI har trots att det blåser minst lika mycket idag som i fredags inte utfärdat en Klass 1-varning för Stockholms län.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

colorama_jul
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

nrh
teatergrillen_outsider
connys