defacto_pan2020

Besvärlig halka väntas igen

Idag och på torsdag finns det risk för besvärlig halka igen runt om i de norra kommunerna i länet.

centrum_artikel

Söndagens trafikkaos kan upprepa sig igen idag och på torsdag då minusgrader och fuktig luft skapar en så kallad ”osynlig halka” på vägbanan. Fram för allt är risken störst kring vattendrag, broar.
– Vattenångan i luften blir till is. Ett tips för att veta hur halt det är på vägarna, är att ju mer och hårdare man måste skrapa rutorna på bilen, desto mer is är det också på vägen, säger SVT Stockholms meteorolog Joel Mellin till TV-kanalen.

På torsdag morgon finns risk för snö och därefter snöblandat regn som sedan övergår i regn, då kan det bli mycket hala vägbanor och ökad risk för olyckor. Till helgen blir det sedan mycket mildare, kring 5-10 grader. Snö på julafton ser det heller inte ut att bli enligt Joel Mellin.

connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

meko_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider