moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Berusad märstabo backade en halvmeter – Får böta 19 000 kronor

En berusad märstabo tänkte köra hem efter ett krogbesök, men hann bara backa en halvmeter innan han tos på bar gärning.

En märstabo gick ut från krogen, satte sig i bilen och skulle köra ut på Stationsgatan, men enda problemet var att en polispatrull stoppade honom och kunde konstatera att han var påverkad. Märstabon hann bara backa en halvmeter innan han togs på bar gärning.

Nu har han dömts till villkorlig dom och dagsböter på 19 000 kronor. Mannen hade enligt domen som meddelades i Attunda tingsrätt nyligen 1,37 promilles alkoholkoncentration i blodet. Händelsen inträffade i augusti 2016 och märstabon förnekar anklagelserna. Rätten anser det dock utrett då både en ordningsvakt och poliser vittnat om händelsen.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
marina_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider