eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander

Två paket hittade på Arlanda

I P-huset som ligger mellan Terminal 2 och 3 hittade vakter ett misstänkt paket i en papperskorg i natt. Polisens bombgrupp tillkallades och paketet har i förts iväg för undersökning. Strax innan 7 hittades ytterligare ett paket i anslutning till femman: - Det fanns inget farligt i paketen, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens Regionledningscentral.

centrum_artikel_host

Vid 4-tiden i morse hittade vakterna det misstänkta paketet och P-garaget utrymdes samt avspärrningar upprättades kring garaget. Enligt Aftonbladet stängdes även Terminal 2:
– Ingen får komma in. Vi står vid bagageavlämningen på terminal 3 och väntar. Det är väl 250-300 personer här, sa Peter Bergman, som är inbokad på ett flyg till Paris, vid 06:45, sa en resenär till tidningen.

Åsa Öhman på Arlandas pressjour säger dock att det kan ha handlat om en tillfällig stängning.
– Jag har varit i kontakt med personal på Arlanda, och det är mycket möjligt att polisen valt att stoppa människor från att komma in i terminalen, säger hon enligt tidningen.

Efter att bombgruppen kallats till platsen fördes det misstänkta paketet iväg kring 7-tiden. Det ska analyseras vidare. Tre plan som skulle lyft vid 6-tiden har försenats kraftigt och lyfter istället kring 8.
– Jag utgår från att det har med detta att göra, för det finns inga andra orsaker till förseningar. Men det är polisen som leder arbetet. Vi följer deras direktiv, säger Åsa Öhman vid Arlandas pressjour enligt Aftonbladet.

Ytterligare ett paket hittades kl 6.45 i ett trapphus i anslutning till Terminal 5. Polisen meddelar att det inte innehöll något och har förts bort. Om det finns ett samband mellan de båda paketen är oklart i skrivande stund.
– Föremålet som hittades på Terminal2 var verkligen suspekt då det var inlindat i en filt med tejp runt om. Väktarna kollade för främmande substanser och det gav utslag. Därav det stora pådraget. Det nya föremålet på Terminal 5 skulle vara ett ”liknande” föremål, berättar ett vittne för märsta.nu

Uppdaterad kl 11.38

Vet du mer eller har bilder? Maila/MMS:a redaktionen

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
storemore_out