defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Befarat terrorhot på Arlanda

Ett lämnat paket på kapellet på Arlanda gjorde att polisen trodde att det var en bomb: - Man trodde att det hade en religös anknytning, säger Albin Näverberg på Polisen.

centrum_artikel

Det var klockan 16.29 på tisdagen som Polisen blev kontaktade av personalen på kapellet på Arlanda. Personalen hade hittat ett paket som någon besökare hade lämnat efter sig och man misstänkte att det skulle kunna handla om terrorism. Ett stort polispådrag, samt flertalet väktare, tog sig till platsen men vågade inte kontrollera paketet förrän man hade en klarare bild av vem det var som lämnade kvar paketet. Området kring kapellet spärrades av och väktare och polis dirigerade bort resenärer och besökare från platsen:
– Personalen som jobbade där tyckte inte att det brukar vara paket där, man försökte då få tag på ägaren till paketet, säger Albin Näverberg på polisens regionledningscentral.

– Vi har hittat ett föremål, och därmed har polisen tagit beslut att spärra av den här lokalen, säger Charlotte Perisamy på Swedavias presstjänst.

”Kunde vara IS”
Polis och personal från kapellet misstänkte snabbt att det det lämnade paketet hade en religös anknytning då det var en religiös plats, och uteslöt därför inte att det kunde handla om ett terroristbrott:
– Man trodde att det kunde vara IS eller något, det är oroliga tider just nu och fantasierna skulle kunna vara verklighet, säger Albin Näverberg.
– Jag blev bortförd av polis och vakterna som vägrade säga något, berättade vittne på plats till märsta.nu

Ägaren identifierad
Efter att man försökt få tag på ägaren under en längre stund så fick man till slut kontakt med personen, vilket gjorde att polisen inte kallade på bombtekniker och valde att själva öppna paketet och undersöka föremålet. Det visade sig att innehållet i paketet var ofarligt. Kapellet ligger mellan terminal 5 och Sky City och avspärrningarna kunde hävas kl 18.19:
– Man kunde först inte avgöra om det var något ofarligt, men när man hittade ägaren så nedtonade man det hela, det visade sig vara helt ofarligt, fortsätter Albin Näverberg.

– Polisen har gett oss grönt ljus och avspärrningarna är borta, det har inga trafikala följder mer än att våra resenär fick ta en annan väg för att komma till den position de vill, sa Charlotte Perisamy vid 18.20-tiden.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider