socialdemokraterna_maj_panorama
Barnen sitter inne och väntar på att bli utsläpptaFoto: Insändarbild

Barn kvarglömda på bibliotek

Några lässugna barn glömdes kvar på Valsta Bibliotek efter stängning igår måndag: - Personalen hade missat dom enligt barnen själva. Ingen sa åt dom att de stänger. Detta upptäcktes av väktare under rondering av Valsta C då larmet drog igång på biblioteket, skriver en märsta.nu-läsare i mail till redaktionen.

centrum_artikel_host

Två barn blev kvar inne på Valsta Bibliotek efter stängning. Personal hade låst, släckt och lämnat centrumet då de två barnen upptäcktes av förbipasserande och väktare. Larmet drogs sedan igång och ett febrilt arbete för att få ut dem drogs igång:
– Efter mycket om och men och en massa samtal till kontaktpersoner, fastighetsskötare, Polis osv så kom en från personalen och släppte ut barnen. Detta ca 40 min efter att de upptäcktes, skriver en läsare i mail till märsta.nu

Händer att barn gömmer sig
Bibliotekschefen Lena Gustafsson Randau bekräftar att barnen glömdes bort och beklagar det inträffade. Enligt henne finns det tydliga stämningsrutiner på biblioteket som dock personalen följde, ändå kunde de två barnen inte upptäckas.
– Det kan hända att någon försöker gömma sig, vilket normalt upptäcks, tyvärr dock inte i detta fall. Jag blev kontaktad kl 19.40 och ringde kollega som var på plats kl 19.50 och då kunde släppa ut barnen. Vi kommer att följa upp detta för att undvika att det händer igen, skriver Lena Gustafsson Randau i mail till märsta.nu

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider