moderat_sommar
Efter lördagens tillbud har badvakterna fått nog av alla föräldrar som lägger sig och solar och inte har uppsikt över sina barnFoto: Jamshid Jamshidi

Badvakterna: Vi är inga barnvakter

Nu har badvakterna tröttnat, droppen som fick bägaren att rinna över var lördagens tillbud då en person hamnade under ytan: - Det verkar som att många föräldrar tror att vi är barnvakter och inte badvakter, säger Kenneth Haugland, badvärd vid Midgårdsbadet, till kommunens hemsida.

centrum_artikel

I lördags plockades en tonåring upp från Midgårdsbadet av vakterna och fick snabb hjälp så att inget ännu allvarligare inträffade. Tonåringen var vid medvetande då denne fördes till sjukhus för kontroll. Men enligt badvakterna så är det många som verkar tro att de är barnvakter. Det fina vädret nu i augusti har inneburit cirka 2000 besökare om dagen och det är cirka 25 badvakter som ska ha koll på alla. Enligt badvärden Kenneth Haugland har det varit extremt många ihopp den senaste tiden. Personalen har dock haft koll och inget allvarligt har inträffat förrän i lördags.
– Men, våra uppgifter som badvärdar är framför allt att se till så att regler följs och att upprätthålla ordning, inte att ha koll på om personer är simkunniga, säger Kenneth Haugland till kommunens hemsida.

Vuxna solar och släpper barnen
Kenneth vädjar samtidigt om att vuxna ska ha koll på sina barn. Enligt honom så lägger sig många och solar och släpper barnen utan uppsikt. Det är inte badvärdarna ansvar att se efter barnen poängterar Kenneth. Det går snabbt och är tyst när barn drunknar, det tar bara några sekunder för en icke simkunnig att hamna på botten, fortsätter Kenneth. Barnen hamnar snabbt i chock och varken skriker eller sprattlar. Även ungdomar och vuxna kan sakna simkunnighet. Sigtuna kommun har simskola även för ungdomar och vuxna. Tapani Röyttä, bad- och simhallschef, menar att man ska inse sina begränsningar och hålla sig till en bassäng som passar den egna simförmågan.

kaa_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
spedition_sigtuna
defacto_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta