centrum_jul_panorama
Efter lördagens tillbud har badvakterna fått nog av alla föräldrar som lägger sig och solar och inte har uppsikt över sina barnFoto: Jamshid Jamshidi

Badvakterna: Vi är inga barnvakter

Nu har badvakterna tröttnat, droppen som fick bägaren att rinna över var lördagens tillbud då en person hamnade under ytan: - Det verkar som att många föräldrar tror att vi är barnvakter och inte badvakter, säger Kenneth Haugland, badvärd vid Midgårdsbadet, till kommunens hemsida.

defacto_jul_artikel

I lördags plockades en tonåring upp från Midgårdsbadet av vakterna och fick snabb hjälp så att inget ännu allvarligare inträffade. Tonåringen var vid medvetande då denne fördes till sjukhus för kontroll. Men enligt badvakterna så är det många som verkar tro att de är barnvakter. Det fina vädret nu i augusti har inneburit cirka 2000 besökare om dagen och det är cirka 25 badvakter som ska ha koll på alla. Enligt badvärden Kenneth Haugland har det varit extremt många ihopp den senaste tiden. Personalen har dock haft koll och inget allvarligt har inträffat förrän i lördags.
– Men, våra uppgifter som badvärdar är framför allt att se till så att regler följs och att upprätthålla ordning, inte att ha koll på om personer är simkunniga, säger Kenneth Haugland till kommunens hemsida.

Vuxna solar och släpper barnen
Kenneth vädjar samtidigt om att vuxna ska ha koll på sina barn. Enligt honom så lägger sig många och solar och släpper barnen utan uppsikt. Det är inte badvärdarna ansvar att se efter barnen poängterar Kenneth. Det går snabbt och är tyst när barn drunknar, det tar bara några sekunder för en icke simkunnig att hamna på botten, fortsätter Kenneth. Barnen hamnar snabbt i chock och varken skriker eller sprattlar. Även ungdomar och vuxna kan sakna simkunnighet. Sigtuna kommun har simskola även för ungdomar och vuxna. Tapani Röyttä, bad- och simhallschef, menar att man ska inse sina begränsningar och hålla sig till en bassäng som passar den egna simförmågan.

fme_oktober

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

trainingpartner_jobb_helsida
sigtunavatten_standard
defacto_jul
happyhomes_2019
valsta_tomte
julbord_helsida
centrum_jul_helsida
ica_oktober
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

greeknight_outsider
connys
nrh
julshow_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
colorama_april2
julbord
valsta_tomte_outsider
tp_outsider