panorama_stationshusen
Efter lördagens tillbud har badvakterna fått nog av alla föräldrar som lägger sig och solar och inte har uppsikt över sina barnFoto: Jamshid Jamshidi

Badvakterna: Vi är inga barnvakter

Nu har badvakterna tröttnat, droppen som fick bägaren att rinna över var lördagens tillbud då en person hamnade under ytan: - Det verkar som att många föräldrar tror att vi är barnvakter och inte badvakter, säger Kenneth Haugland, badvärd vid Midgårdsbadet, till kommunens hemsida.

centrum_artikel_host

I lördags plockades en tonåring upp från Midgårdsbadet av vakterna och fick snabb hjälp så att inget ännu allvarligare inträffade. Tonåringen var vid medvetande då denne fördes till sjukhus för kontroll. Men enligt badvakterna så är det många som verkar tro att de är barnvakter. Det fina vädret nu i augusti har inneburit cirka 2000 besökare om dagen och det är cirka 25 badvakter som ska ha koll på alla. Enligt badvärden Kenneth Haugland har det varit extremt många ihopp den senaste tiden. Personalen har dock haft koll och inget allvarligt har inträffat förrän i lördags.
– Men, våra uppgifter som badvärdar är framför allt att se till så att regler följs och att upprätthålla ordning, inte att ha koll på om personer är simkunniga, säger Kenneth Haugland till kommunens hemsida.

Vuxna solar och släpper barnen
Kenneth vädjar samtidigt om att vuxna ska ha koll på sina barn. Enligt honom så lägger sig många och solar och släpper barnen utan uppsikt. Det är inte badvärdarna ansvar att se efter barnen poängterar Kenneth. Det går snabbt och är tyst när barn drunknar, det tar bara några sekunder för en icke simkunnig att hamna på botten, fortsätter Kenneth. Barnen hamnar snabbt i chock och varken skriker eller sprattlar. Även ungdomar och vuxna kan sakna simkunnighet. Sigtuna kommun har simskola även för ungdomar och vuxna. Tapani Röyttä, bad- och simhallschef, menar att man ska inse sina begränsningar och hålla sig till en bassäng som passar den egna simförmågan.

forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
mp_eu_outsider
stationshusen_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out