defacto_pan2020
Här är det nya skidspåret när det står klartFoto: Pressbild

Avverkad skog finansierar nya skidspår

Det skidspår som ska utvecklas i Sigtuna stadsängar finansieras helt med hjälp av intäkter från den avverkade skogen i området.

NCC och SigtunaHem som planerar Sigtuna Stadsängar kommer att avverka skog i området och intäkterna från skogen kommer helt att täcka kostnaderna för det skidspår som ska finnas. Den så kallade ”visionsstyrda” planeringsprocessen innebär att exploatörerna har tät kontakt med föreningar, medborgare och intresseorganisationer i området. Genom ett samarbete med Sigtuna Orienteringsklub har man fått till kunskaps- och kompetensutbyte så att spår läggs om och förlängs för att de ska bli en integrerad del av området.
– Det är viktigt att vi bygger för framtiden genom att bland annat ersätta spår som försvinner i Sigtuna. De spår som ligger i Sigtuna stadsängar har alltid varit flitigt utnyttjade. Därför är det glädjande att NCC och SigtunaHem lyssnat på och anammat vår idé om att reinvestera de pengar som en nödvändig skogsavverkning kommer att inbringa, säger Roland Bäcklin, ordförande i Sigtuna OK i ett pressmeddelande.

Kan bli konstsnö
Skogen finansierar ett cirka 3 km långt och 15 meter bred gata där det kan anläggas spår med 7 meter bred yta. En positiv bieffekt blir att övriga motionärer och hundägare kommer att kunna gå vid sidan om spåren utan att behöva trampa i dem. Idag är marken helt utan skötsel men det ska NCC ta tag i. Eventuellt kan det i framtiden bli ett spår med konstsnö men det är ännu inte klart. Snösäkra spår i Stockholmsområdet är en bristvara och spåret skulle kunna bli en attraktion även för andra än sigtunabor. Ett snösäkrat spår skulle också ge en mer levande stad vintertid, tror Roland Bäcklin.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

marina_helsida
festspec_corona_helsida
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

ridskola2020_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
nrh
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider