defacto_pan

Attacken från Sundh (SD): Ni är fega

Sören Sundh (SD) gick till attack i fullmäktige igår och kallade ledamöterna för fega i samband med en debatt om barns rättigheter.

Fullmäktige var en relativt odramatisk historia fram tills dess att en handlingsplan för att stärka barns rättigheter i kommunen skulle antas. Efter ett anförande av Pernilla Bergqvist (L) och medhåll från Marie Axelsson (S) klev Sören Sundh (SD) upp i talarstolen och tog fram stora sågen.
– Det är fina ord och fraser men inget konkret.

Marie Axelsson ilsknade till och sa att Sören Sundh själv inte gjort nått utan bara gnäller. Sundh fortsatte i talarstolen och kallade ledamöter för ”fega”:
– Ni vill inte prata om det, ni vill prata fina fraser inte de konkreta problemen, ni vet mycket väl vad jag pratar om, fortsatte Sundh.

Även kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klev in i debatten. Holst kallade Sundh för patetiskt eftersom han inte förstått sin roll som politiker:
– Om du ser hur verkligheten är måste du ta ditt ansvar för att åtgärda verkligheten, inte bara se knarkförsäljning och sen komma in och gnälla

ica_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

dackskiftarna_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
defacto_outsider
nrh
colorama_april2