defacto_pan2020

Attacken från Sundh (SD): Ni är fega

Sören Sundh (SD) gick till attack i fullmäktige igår och kallade ledamöterna för fega i samband med en debatt om barns rättigheter.

Fullmäktige var en relativt odramatisk historia fram tills dess att en handlingsplan för att stärka barns rättigheter i kommunen skulle antas. Efter ett anförande av Pernilla Bergqvist (L) och medhåll från Marie Axelsson (S) klev Sören Sundh (SD) upp i talarstolen och tog fram stora sågen.
– Det är fina ord och fraser men inget konkret.

Marie Axelsson ilsknade till och sa att Sören Sundh själv inte gjort nått utan bara gnäller. Sundh fortsatte i talarstolen och kallade ledamöter för ”fega”:
– Ni vill inte prata om det, ni vill prata fina fraser inte de konkreta problemen, ni vet mycket väl vad jag pratar om, fortsatte Sundh.

Även kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klev in i debatten. Holst kallade Sundh för patetiskt eftersom han inte förstått sin roll som politiker:
– Om du ser hur verkligheten är måste du ta ditt ansvar för att åtgärda verkligheten, inte bara se knarkförsäljning och sen komma in och gnälla

colorama_jul
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

happyhomes_2019
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

sigtunavatten_outsider
connys
nrh
teatergrillen_outsider