socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Arriva blir av med busstrafiken

Bussbolaget Arriva som kör i Norrort får inte förlängt uppdrag av SL efter att det nuvarande avtalet går ut 2021: - Mycket har brustit i kvalitet, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till P4 Stockholm.

centrum_artikel_host

Trafiknämnden i Stockholms läns landsting har fattat beslut om att inte förlänga Arrivas avtal om busstrafik i Norrort efter 2021. Enligt P4 Stockholm beror det på att man brustit i kvalitet. Bussresenärerna ökar inte tillräckligt och Roslagsbanan som man också trafikerar har inte varit tillräckligt punktlig.
– ag tror att det finns många resenärer som känner igen sig i bilden av att det här inte har fungerat som de har rätt att förvänta sig, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) enligt P4 Stockholm.

Det ska ha varit många problem, bland annat busschaufförer som inte hittar, chaufförer som inte kan svara på frågor, bussar som inte kommer i tid. I och med att avtalet inte förlängs inleder man en ny upphandling för en ny aktör från 2021. Arriva kommer dock att försöka förbättra sig under de år som kvarstår och avser delta i upphandlingen. Det säger bolagets kommunikationschef Christer Eklund:
– Absolut. Vi har ett antal år på oss nu att fortsätta det arbete vi redan har påbörjat med att vända resandeutvecklingen och förbättra punktligheten, så att vi kommer definitivt att komma vässade till en sådan upphandling.

centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
stationshusen_outsider
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider