arlandagk_panorama
Elin KallströmFoto: Sigtuna kommun

Ärlinghems chef blev Årets nytänkare

Framtidsverket belönade Elin Kallström, chef på äldreboendet Ärlinghem i Märsta, med utmärkelsen Årets nytänkare: - Jag är mest nöjd med att ha fått in årstiderna i verksamheten. Är det höst ska våra brukare få lukta på mossa, ha lövregn och det ska dofta äppelpaj från köket, säger Elin i ett pressmeddelande.

centrum_pask

Framtidsgalan arrangerades på Oscarsteatern av Framtidsverket tidigare i veckan och utmärkelsen ”Årets Nytänkare” togs hem av Äldreboendet Arlinghems enhetschef Elin Kallström. Under Elins tid på boendet har de äldre haft speeddating, motorträffar, pubaftnar, bingokvällar och annat för att öka trivseln och ge de äldre högre levnadsstandard på äldre dar.
– Som jag ser det finns det inga begränsningar för vad vi kan hitta på, vi har högt i tak och spånar på. Det handlar om att titta på vilka resurser som finns i verksamheten. Vad har de anhöriga och våra medarbetare som de kan bidra med? Vilka materiella ting vi har tillgång till? Alla kan verkligen bidra med något, berättar Elin.

Hämtar världen till Ärlinghem
Elin fick priset med motiveringen att ”hon skapat välbefinnande utan att det kostat”. Elin är mest nöjd med att hon fått in de olika årstiderna i verksamheten, något hon vill att alla brukare ska uppleva. Världen får komma till Arlinghem istället när kroppen inte orkar, tycker hon. I samband med Nobeldagen dukas det även upp till Nobelmiddag och vid Alla hjärtans dag märks det tydligt ute på anläggningen. Det är dock inte slut på det roliga än utan Elin planerar för nya saker för att fortsätta göra det bra för de äldre.

ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

fme_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

logistik_utbildning
colorama_april2

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

centrum_pask_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

bonava_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

defacto_helsida
sh_oppet
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
fme_outsider