defacto_pan
Elin KallströmFoto: Sigtuna kommun

Ärlinghems chef blev Årets nytänkare

Framtidsverket belönade Elin Kallström, chef på äldreboendet Ärlinghem i Märsta, med utmärkelsen Årets nytänkare: - Jag är mest nöjd med att ha fått in årstiderna i verksamheten. Är det höst ska våra brukare få lukta på mossa, ha lövregn och det ska dofta äppelpaj från köket, säger Elin i ett pressmeddelande.

Framtidsgalan arrangerades på Oscarsteatern av Framtidsverket tidigare i veckan och utmärkelsen ”Årets Nytänkare” togs hem av Äldreboendet Arlinghems enhetschef Elin Kallström. Under Elins tid på boendet har de äldre haft speeddating, motorträffar, pubaftnar, bingokvällar och annat för att öka trivseln och ge de äldre högre levnadsstandard på äldre dar.
– Som jag ser det finns det inga begränsningar för vad vi kan hitta på, vi har högt i tak och spånar på. Det handlar om att titta på vilka resurser som finns i verksamheten. Vad har de anhöriga och våra medarbetare som de kan bidra med? Vilka materiella ting vi har tillgång till? Alla kan verkligen bidra med något, berättar Elin.

Hämtar världen till Ärlinghem
Elin fick priset med motiveringen att ”hon skapat välbefinnande utan att det kostat”. Elin är mest nöjd med att hon fått in de olika årstiderna i verksamheten, något hon vill att alla brukare ska uppleva. Världen får komma till Arlinghem istället när kroppen inte orkar, tycker hon. I samband med Nobeldagen dukas det även upp till Nobelmiddag och vid Alla hjärtans dag märks det tydligt ute på anläggningen. Det är dock inte slut på det roliga än utan Elin planerar för nya saker för att fortsätta göra det bra för de äldre.

ica_valsta_choklad
logistik_sigtuna
fme_helsida
defacto_helsida
sbrf_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sommar

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

happyhomes_2019

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar_centrum

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

colorama_april2

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

defacto_outsider
connys
colorama_april
fme_outsider
sbrf_outsider
sportfiske_sommar
nrh