socialdemokraterna_maj_panorama
Elin KallströmFoto: Sigtuna kommun

Ärlinghems chef blev Årets nytänkare

Framtidsverket belönade Elin Kallström, chef på äldreboendet Ärlinghem i Märsta, med utmärkelsen Årets nytänkare: - Jag är mest nöjd med att ha fått in årstiderna i verksamheten. Är det höst ska våra brukare få lukta på mossa, ha lövregn och det ska dofta äppelpaj från köket, säger Elin i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Framtidsgalan arrangerades på Oscarsteatern av Framtidsverket tidigare i veckan och utmärkelsen ”Årets Nytänkare” togs hem av Äldreboendet Arlinghems enhetschef Elin Kallström. Under Elins tid på boendet har de äldre haft speeddating, motorträffar, pubaftnar, bingokvällar och annat för att öka trivseln och ge de äldre högre levnadsstandard på äldre dar.
– Som jag ser det finns det inga begränsningar för vad vi kan hitta på, vi har högt i tak och spånar på. Det handlar om att titta på vilka resurser som finns i verksamheten. Vad har de anhöriga och våra medarbetare som de kan bidra med? Vilka materiella ting vi har tillgång till? Alla kan verkligen bidra med något, berättar Elin.

Hämtar världen till Ärlinghem
Elin fick priset med motiveringen att ”hon skapat välbefinnande utan att det kostat”. Elin är mest nöjd med att hon fått in de olika årstiderna i verksamheten, något hon vill att alla brukare ska uppleva. Världen får komma till Arlinghem istället när kroppen inte orkar, tycker hon. I samband med Nobeldagen dukas det även upp till Nobelmiddag och vid Alla hjärtans dag märks det tydligt ute på anläggningen. Det är dock inte slut på det roliga än utan Elin planerar för nya saker för att fortsätta göra det bra för de äldre.

connys_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider
pantamera_out
connys