eldsjal2024_pan
Polis och säkerhetspersonal på ArlandaFoto: Insändarbild/Arkiv
Polis och säkerhetspersonal på ArlandaFoto: MMS-Bild

Arlanda ökar polisiära närvaron efter attackerna i Bryssel

Beredskapen har höjts på Arlanda med anledning av de misstänkta terrordåden i Bryssel: - Det är ökad synlighet och polisiär närvaro tills vi vet vad som orsakat det här, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel_host

Under morgonen small flera bomber på Bryssels flygplats samt i tunnelbanan. Med anledning av det befarade attentatet är den polisiära närvaron på Arlanda förstärkt tills det är klarlagt vem som ligger bakom bomberna. Enligt flygplatsägaren Swedavia kan även en del flyg påverkas och resenärer uppmanas hålla koll med sitt flygbolag. Swedavia har även förstärkt närvaron av informationspersonal och skyddsvakter på Arlanda, Landvetter och Bromma. Även Sigtuna kommun har förstärkt beredskapen för att ta emot personer i behov av stöd efter det som hänt i bryssel.

Enligt engelska Sky News har minst minst personer dödats. Ytterligare en bomb har briserats nära EU-byggnaden. Totalt rör det sig om tre platser; flygplatsen, tunnelbanan nära en terminal samt tunnelbanan i närheten av EU-parlamentet. Belgisk polis tror att terrorceller i landet blivit pressade och genomför attackerna. Förra veckan kunde märsta.nu avslöja att en före detta tingvallabo var med i en belgisk terrorcell och han dödades i en räd för att få fast mannen bakom parisattackerna Saleh Abdeslam.

 

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider