defacto_pan2020
Polis och säkerhetspersonal på ArlandaFoto: Insändarbild/Jonna Kautonen
Polis och säkerhetspersonal på ArlandaFoto: Insändarbild/Jonna Kautonen

Arlanda ökar polisiära närvaron efter attackerna i Bryssel

Beredskapen har höjts på Arlanda med anledning av de misstänkta terrordåden i Bryssel: - Det är ökad synlighet och polisiär närvaro tills vi vet vad som orsakat det här, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel

Under morgonen small flera bomber på Bryssels flygplats samt i tunnelbanan. Med anledning av det befarade attentatet är den polisiära närvaron på Arlanda förstärkt tills det är klarlagt vem som ligger bakom bomberna. Enligt flygplatsägaren Swedavia kan även en del flyg påverkas och resenärer uppmanas hålla koll med sitt flygbolag. Swedavia har även förstärkt närvaron av informationspersonal och skyddsvakter på Arlanda, Landvetter och Bromma. Även Sigtuna kommun har förstärkt beredskapen för att ta emot personer i behov av stöd efter det som hänt i bryssel.

Enligt engelska Sky News har minst minst personer dödats. Ytterligare en bomb har briserats nära EU-byggnaden. Totalt rör det sig om tre platser; flygplatsen, tunnelbanan nära en terminal samt tunnelbanan i närheten av EU-parlamentet. Belgisk polis tror att terrorceller i landet blivit pressade och genomför attackerna. Förra veckan kunde märsta.nu avslöja att en före detta tingvallabo var med i en belgisk terrorcell och han dödades i en räd för att få fast mannen bakom parisattackerna Saleh Abdeslam.

 

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh