eldsjal2024_pan
I april får vi se förslagen för hur Sätuna torg ska se ut.Foto: Pressbild/SigtunaHem

Arkitekter ska rita på nytt Sätuna torg

Sätuna torg ska genomgå en omvandling, tre arkitektfirmor har anlitats av SigtunaHem för att presentera varsitt förslag till våren.

centrum_artikel_host

40 firmor sökte uppdraget om att rita om Sätuna torg, tre av dessa har nu SigtunHem valt ut. Arbetet för de tre; Erseus, Varg och Kanozi, inleds under februari och i april ska redovisning ske. Det bästa förslaget ska sedan ligga till grund för fortsatt plan- och utvecklingsarbete i området. SigtunaHem köpte för något år sedan den fastighet som inrymmer ICA för att äga allt bestånd i området och därmed kunna agera starkare. Nya Sätuna torg ska ha cirka 100 bostäder, lokaler i kvartersbebyggelse samt ett nytt torg så klart. Förbindelserna med den stationen ska också ses över. Arkitekterna kommer även att samarbeta med Sigtuna kommuns plankontor. Att anlita de tre byråerna kan ses som något av en arkitekttävling, för några år sedan gjorde Väsby kommun likadant när man anlitade byråer att ta fram ett förslag för hur stationen där skulle se ut.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider