defacto_pan
Arena Midgård byggs med start på valdagen 9/9Foto: Jamshid Jamshidi
Dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) hade storslagna planer för VikingafältetFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson
Olov Holst (M) har tröttnat på att vänta och sätter spaden i markenFoto: Pressbild/Moderaterna

Arenaplanerna dammas av – Arena Midgård byggs

Inför drygt 1000 fanatiska skånelaiter stod dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) och lovade en multiarena på Vikingafältet för snart sex år sedan, men inget har hänt sedan dess förrän nu när nuvarande kommunledningen valt att gå vidare med planerna: - Anders Johansson var stora ordens man och nu ska vi köra vidare på hans planer säger Olov Holst (M), nuvarande kommunstyrelseordförande.

rosta_sigtuna2

märsta.nu kan avslöja att det blir en arena trots allt på Vikingafältet, det var hösten 2012 som dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) klev ut inför hysteriska skånelaiter och lovade att bygga arena utanför Vikingahallen, en multiarena för handboll, hockey, inneband, friidrott. Men sedan dess har det varit tyst fram till nu.

Arenor anpassade för elitnivå
Nuvarande regnbågskoalitionen vill damma av Johanssons storslagna planer. Det säger en källa inom kommunledningen till märsta.nu. Något som även bekräftas av Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande:
– Jag ser framför mig en ishall med kapacitet för 5000 åskådaren godkänt för elithockey om det skulle behövas, en handbollshall för elitnivå, en innebandyhall och friidrottsarena. Allt i ett, säger Holst.

Säljer Pinbackshallen och Vikinghallen
Finansieringen ska ske genom att kommunen säljer av både Vikingahallen och Pinbackshallen, där kan det byggas bostäder, dessutom kan det bli mer bostäder kring Arena Midgård som området ska heta. Man har också garanterat att handel ska in på området:
– Det blir ett levande område där hela kommunens idrottsliv ska samlas, fortsätter Holst.

Spadtag på valdagen
Byggstart sker på valdagen, Olov Holst vill ta ett spadtag inför blixtrande kameror och jublande föreningsmänniskor innan de går till valurnorna.
– Vi räknar med att det står klart 2020, det här blir ett fantastiskt tillskott som ingen kommun i länet kan skryta med, konstaterar Holst.

Obs! Denna artikel är ett aprilskämt.

ica_valsta_choklad
varfest_helsida
v_eu_helsida
rosta_sigtuna2
colorama_april2
nationaldag_helsida

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

bonava_maj_helsida
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

mp_eu
oppning_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

ridskola2019_outsider
nationaldag_out
v_eu
nrh
colorama_april
defacto_outsider
sh_oppet
sap_outsider_eu
sh_bovard_out
oppning_outsider
mp_eu_outsider
connys
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
fme_outsider