eldsjal2024_pan
Arena Midgård byggs med start på valdagen 9/9Foto: Jamshid Jamshidi
Dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) hade storslagna planer för VikingafältetFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson
Olov Holst (M) har tröttnat på att vänta och sätter spaden i markenFoto: Pressbild/Moderaterna

Arenaplanerna dammas av – Arena Midgård byggs

Inför drygt 1000 fanatiska skånelaiter stod dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) och lovade en multiarena på Vikingafältet för snart sex år sedan, men inget har hänt sedan dess förrän nu när nuvarande kommunledningen valt att gå vidare med planerna: - Anders Johansson var stora ordens man och nu ska vi köra vidare på hans planer säger Olov Holst (M), nuvarande kommunstyrelseordförande.

centrum_artikel_host

märsta.nu kan avslöja att det blir en arena trots allt på Vikingafältet, det var hösten 2012 som dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) klev ut inför hysteriska skånelaiter och lovade att bygga arena utanför Vikingahallen, en multiarena för handboll, hockey, inneband, friidrott. Men sedan dess har det varit tyst fram till nu.

Arenor anpassade för elitnivå
Nuvarande regnbågskoalitionen vill damma av Johanssons storslagna planer. Det säger en källa inom kommunledningen till märsta.nu. Något som även bekräftas av Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande:
– Jag ser framför mig en ishall med kapacitet för 5000 åskådaren godkänt för elithockey om det skulle behövas, en handbollshall för elitnivå, en innebandyhall och friidrottsarena. Allt i ett, säger Holst.

Säljer Pinbackshallen och Vikinghallen
Finansieringen ska ske genom att kommunen säljer av både Vikingahallen och Pinbackshallen, där kan det byggas bostäder, dessutom kan det bli mer bostäder kring Arena Midgård som området ska heta. Man har också garanterat att handel ska in på området:
– Det blir ett levande område där hela kommunens idrottsliv ska samlas, fortsätter Holst.

Spadtag på valdagen
Byggstart sker på valdagen, Olov Holst vill ta ett spadtag inför blixtrande kameror och jublande föreningsmänniskor innan de går till valurnorna.
– Vi räknar med att det står klart 2020, det här blir ett fantastiskt tillskott som ingen kommun i länet kan skryta med, konstaterar Holst.

Obs! Denna artikel är ett aprilskämt.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
storemore_out
stentekompani_outsider