sommar
Arena Midgård byggs med start på valdagen 9/9Foto: Jamshid Jamshidi
Dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) hade storslagna planer för VikingafältetFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson
Olov Holst (M) har tröttnat på att vänta och sätter spaden i markenFoto: Pressbild/Moderaterna

Arenaplanerna dammas av – Arena Midgård byggs

Inför drygt 1000 fanatiska skånelaiter stod dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) och lovade en multiarena på Vikingafältet för snart sex år sedan, men inget har hänt sedan dess förrän nu när nuvarande kommunledningen valt att gå vidare med planerna: - Anders Johansson var stora ordens man och nu ska vi köra vidare på hans planer säger Olov Holst (M), nuvarande kommunstyrelseordförande.

märsta.nu kan avslöja att det blir en arena trots allt på Vikingafältet, det var hösten 2012 som dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) klev ut inför hysteriska skånelaiter och lovade att bygga arena utanför Vikingahallen, en multiarena för handboll, hockey, inneband, friidrott. Men sedan dess har det varit tyst fram till nu.

Arenor anpassade för elitnivå
Nuvarande regnbågskoalitionen vill damma av Johanssons storslagna planer. Det säger en källa inom kommunledningen till märsta.nu. Något som även bekräftas av Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande:
– Jag ser framför mig en ishall med kapacitet för 5000 åskådaren godkänt för elithockey om det skulle behövas, en handbollshall för elitnivå, en innebandyhall och friidrottsarena. Allt i ett, säger Holst.

Säljer Pinbackshallen och Vikinghallen
Finansieringen ska ske genom att kommunen säljer av både Vikingahallen och Pinbackshallen, där kan det byggas bostäder, dessutom kan det bli mer bostäder kring Arena Midgård som området ska heta. Man har också garanterat att handel ska in på området:
– Det blir ett levande område där hela kommunens idrottsliv ska samlas, fortsätter Holst.

Spadtag på valdagen
Byggstart sker på valdagen, Olov Holst vill ta ett spadtag inför blixtrande kameror och jublande föreningsmänniskor innan de går till valurnorna.
– Vi räknar med att det står klart 2020, det här blir ett fantastiskt tillskott som ingen kommun i länet kan skryta med, konstaterar Holst.

Obs! Denna artikel är ett aprilskämt.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

nrh
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider