center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter öka

Arbetslösheten ökar mest i Stockholms län och i Sigtuna kommun var det förra månaden 3212 kommuninvånare som var öppet arbetslösa eller sökande i program.

centrum_artikel

I september var Drygt 3200 personer i kommunen öppet arbetslösa eller sökande i program, det är en ökning med 65 procent jämfört med förra året i september.
– Län där den privata tjänstesektorn är mer utbredd har drabbats hårdare av pandemin, medan län som har en större andel jobb i offentlig sektor inte drabbats i lika stor utsträckning. Dock har krisen slagit på bred front, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Personer som blivit arbetslösa under pandemin riskerar nu långtidsarbetslöshet enligt Sundén. Det är viktigt för dem att de kan söka jobb eller vara öppna för att byta bransch

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

koppar_helsida
connys_helsida
2020_helsida
dack-helsida
jul2021
flygskola_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
oppethus_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
connys
koppar_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
flygskolan_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider