defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter öka

Arbetslösheten ökar mest i Stockholms län och i Sigtuna kommun var det förra månaden 3212 kommuninvånare som var öppet arbetslösa eller sökande i program.

centrum_artikel

I september var Drygt 3200 personer i kommunen öppet arbetslösa eller sökande i program, det är en ökning med 65 procent jämfört med förra året i september.
– Län där den privata tjänstesektorn är mer utbredd har drabbats hårdare av pandemin, medan län som har en större andel jobb i offentlig sektor inte drabbats i lika stor utsträckning. Dock har krisen slagit på bred front, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Personer som blivit arbetslösa under pandemin riskerar nu långtidsarbetslöshet enligt Sundén. Det är viktigt för dem att de kan söka jobb eller vara öppna för att byta bransch

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
Moderaterna_helsida2021
defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vardcentral_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider