januari
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter öka

Arbetslösheten ökar mest i Stockholms län och i Sigtuna kommun var det förra månaden 3212 kommuninvånare som var öppet arbetslösa eller sökande i program.

centrum_artikel

I september var Drygt 3200 personer i kommunen öppet arbetslösa eller sökande i program, det är en ökning med 65 procent jämfört med förra året i september.
– Län där den privata tjänstesektorn är mer utbredd har drabbats hårdare av pandemin, medan län som har en större andel jobb i offentlig sektor inte drabbats i lika stor utsträckning. Dock har krisen slagit på bred front, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Personer som blivit arbetslösa under pandemin riskerar nu långtidsarbetslöshet enligt Sundén. Det är viktigt för dem att de kan söka jobb eller vara öppna för att byta bransch

connys_helsida
ridskola2020_helsida
prima_helsida
meko_helsida
januari_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
connys
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider