mote_sommar
Foto: Press/SigtunaHem

Ännu ingen hyra klar hos SigtunaHem

Förhandlingarna mellan SigtunaHem och Hyresgästföreningen är ännu inte klarar men sker i en positiv anda enligt SigtunaHems VD Göran Langer.

centrum_artikel

Hyresgästföreningen och SigtunaHem står för långt från varandra enligt ett nyhetsbrev som SigtunaHem skickat ut och publicerat på sin hemsida. Men förhandlingarna ska ändå ske i positiv anda enligt VD Göran Langer. SigtunaHem yrkade en höjning på 3,5 procent. Hyresgästföreningens representant sa i december till märsta.nu att man inte ansåg det vara rimligt.
– Vi har förståelse för att det här kan betraktas som en kraftig höjning för vissa, men vi måste ha den för att skapa långsiktig stabilitet i SigtunaHems ekonomi, säger Göran Langer enligt nyhetsbrevet.

Förhandlingarna kan stranda
För att lösa situationen har SigtunaHem begärt medling hos Hyresmarknadsnämnden som ska presentera ett förslag som kan antas av båda parter. I slutet av februari hoppas man att nå en överenskommelse, om inte så strandar förhandlingarna och det blir upp till Hyresnämnden som är sista beslutande instans:
– Vi hoppas att vi kan få en förståelse för vår ekonomiska situation och de mål vi har om att leverera ett tryggt och högkvalitativt boende samt kunna fortsätta vår satsning på att bygga om lägenheterna i miljonprogrambeståndet, fortsätter Göran Langer.

speedy_helsida
2020_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

studeravidare_helsida
connys_helsida
marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
centrum_sommar_out
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider