Foto: Press/SigtunaHem

Ännu ingen hyra klar hos SigtunaHem

Förhandlingarna mellan SigtunaHem och Hyresgästföreningen är ännu inte klarar men sker i en positiv anda enligt SigtunaHems VD Göran Langer.

Hyresgästföreningen och SigtunaHem står för långt från varandra enligt ett nyhetsbrev som SigtunaHem skickat ut och publicerat på sin hemsida. Men förhandlingarna ska ändå ske i positiv anda enligt VD Göran Langer. SigtunaHem yrkade en höjning på 3,5 procent. Hyresgästföreningens representant sa i december till märsta.nu att man inte ansåg det vara rimligt.
– Vi har förståelse för att det här kan betraktas som en kraftig höjning för vissa, men vi måste ha den för att skapa långsiktig stabilitet i SigtunaHems ekonomi, säger Göran Langer enligt nyhetsbrevet.

Förhandlingarna kan stranda
För att lösa situationen har SigtunaHem begärt medling hos Hyresmarknadsnämnden som ska presentera ett förslag som kan antas av båda parter. I slutet av februari hoppas man att nå en överenskommelse, om inte så strandar förhandlingarna och det blir upp till Hyresnämnden som är sista beslutande instans:
– Vi hoppas att vi kan få en förståelse för vår ekonomiska situation och de mål vi har om att leverera ett tryggt och högkvalitativt boende samt kunna fortsätta vår satsning på att bygga om lägenheterna i miljonprogrambeståndet, fortsätter Göran Langer.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening