Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Allt fler får lägenhet i kommunen via Stockholms bostadsförmedling

Stockholms stad bostadsförmedling förmedlar fler och fler lägenheter i kommunen jämfört med tidigare år.

SigtunaHem har en kö till sina objekt men för många har även Stockholms stads förmedling blivit en väg in till bostadsmarknaden. Under 2015 förmedlade man objekt i kommunen utan kötid. Det var bara skriva in sig så fick man en lägenhet på exempelvis Steningehöjden där Peabs Centrumhuset färdigställdes i somras. Under 2015 var det 234 objekt som gick ut via Stockholms förmedling, en liten minskning jämfört med 2014 då det var 261 stycken. Framöver kommer nyproduktion i Arkaden gå ut via Stockholms stads förmedling, ca 100 lägenheter. Mellan 2003-2009 var det knappt några lägenheter alls som förmedlades via Stockholm men efter 2010 ökade det på till 112 lägenheter på ett år för att under 2011-2012 bara förmedlas 26 lägenheter.

Stockholms stads bostadsförmedling konstaterar att det under 2015 var ett rekordår med 12 384 förmedlade lägenheter. En anledning är att antalet nyproducerat gått upp med 72 procent. Över en halvmiljon står nu i bostadskön vilket är en ökning med 9 procent. 189 nyproducerade lägenheter har förmedlats i Sigtuna kommun de senaste två åren.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening