eldsjal2024_pan

92 000 besökare i december

märsta.nu lockade i december hela 92 700 användare vilket är ett nytt rekord för en månad: - Jag tror inte det var många som missade märsta.nu i kommunen förra månaden, vår kontinuerliga och aktuella bevakning när det händer engagerade de flesta, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör.

centrum_artikel_host

264 000 totala besök och 92 700 unika räknades in i december. Ett All time high för märsta.nu sedan starten 2008. Det tidigare rekordet var från januari 2015 då 68 000 unika räknades in. 6-12 december sattes också ett veckorekord på 48 000 unika, det tidigare var från 7-13 september med 31 000 unika. Ytterligare en vecka i december drog in 30 000 unika (när unika sett över en månad slås ihop så räknas det bort om man gjort fler besök tidigare veckor från en aktuell IP-adress, därav är veckosiffrorna högre om de slås ihop än totalmånaden som räknar bort besökare med fler än ett besök).
– Jag trodde toppen var nådd kring 30 000 i veckan men tack vare att vi uppdaterade kontinuerligt kring händelsen med ISIS-lapparna så besöktes vi från både kommuninvånare och från andra delar av landet. Artiklarna fick också stor respons i sociala medier vilket drog trafik in till sidan, analyserar Daniel Iskander, chefredaktör.

Alla har tillgång med dagens teknik
Målet för märsta.nu är att fortsätta växa och nå fler kommuninvånare så att de gör 2-3 besök i veckan från sin telefon, padda eller dator. Den stora tillgången till smärttelefoner bland kommuninvånarna innebär att nästan alla har tillgång till märsta.nu oavsett vart man befinner sig.
– Vi kan se genom vårt statistikverktyg att ca hälften av alla besök till märsta.nu sker via mobiler eller paddor, det talar för oss i framtiden då vi redan har en etablerad och fungerade verksamhet att varva upp då tidningar i hela landet minskar sina upplagor allt mer. Genom att läsa märsta.nu får man reda på det som händer i kommunen varje dag, fortsätter Iskander.

Hur ska redaktionen toppa detta?
– Vi har en stark förankring bland kommuninvånarna och ska satsa på att fördjupa den, fler kan höra av sig med tips om vad vi ska skriva om. märsta.nu har sedan starten fokuserat på att skriva ur ett medborgarperspektiv, idag ser vi resultatet av att vårt arbetssätt belönas av kommuninvånarna genom mängder med tips som resulterar i artiklar. Vi är glada att vi är en naturlig plats för alla som bor i kommunen, det ska vi kämpa hårt för att stärka ännu mer. Det finns ingen topp, det visar de 48 000 som surfade in på sidan under bara några dagar i december.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
storemore_out
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out