sap_pan

92 000 besökare i december

märsta.nu lockade i december hela 92 700 användare vilket är ett nytt rekord för en månad: - Jag tror inte det var många som missade märsta.nu i kommunen förra månaden, vår kontinuerliga och aktuella bevakning när det händer engagerade de flesta, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör.

264 000 totala besök och 92 700 unika räknades in i december. Ett All time high för märsta.nu sedan starten 2008. Det tidigare rekordet var från januari 2015 då 68 000 unika räknades in. 6-12 december sattes också ett veckorekord på 48 000 unika, det tidigare var från 7-13 september med 31 000 unika. Ytterligare en vecka i december drog in 30 000 unika (när unika sett över en månad slås ihop så räknas det bort om man gjort fler besök tidigare veckor från en aktuell IP-adress, därav är veckosiffrorna högre om de slås ihop än totalmånaden som räknar bort besökare med fler än ett besök).
– Jag trodde toppen var nådd kring 30 000 i veckan men tack vare att vi uppdaterade kontinuerligt kring händelsen med ISIS-lapparna så besöktes vi från både kommuninvånare och från andra delar av landet. Artiklarna fick också stor respons i sociala medier vilket drog trafik in till sidan, analyserar Daniel Iskander, chefredaktör.

Alla har tillgång med dagens teknik
Målet för märsta.nu är att fortsätta växa och nå fler kommuninvånare så att de gör 2-3 besök i veckan från sin telefon, padda eller dator. Den stora tillgången till smärttelefoner bland kommuninvånarna innebär att nästan alla har tillgång till märsta.nu oavsett vart man befinner sig.
– Vi kan se genom vårt statistikverktyg att ca hälften av alla besök till märsta.nu sker via mobiler eller paddor, det talar för oss i framtiden då vi redan har en etablerad och fungerade verksamhet att varva upp då tidningar i hela landet minskar sina upplagor allt mer. Genom att läsa märsta.nu får man reda på det som händer i kommunen varje dag, fortsätter Iskander.

Hur ska redaktionen toppa detta?
– Vi har en stark förankring bland kommuninvånarna och ska satsa på att fördjupa den, fler kan höra av sig med tips om vad vi ska skriva om. märsta.nu har sedan starten fokuserat på att skriva ur ett medborgarperspektiv, idag ser vi resultatet av att vårt arbetssätt belönas av kommuninvånarna genom mängder med tips som resulterar i artiklar. Vi är glada att vi är en naturlig plats för alla som bor i kommunen, det ska vi kämpa hårt för att stärka ännu mer. Det finns ingen topp, det visar de 48 000 som surfade in på sidan under bara några dagar i december.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

mp_helsida_april
helsida_sfs
social_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ewas_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sfs_out
ewas_outsider
swedol_outsider
outsider_social
mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
event_outsider
pantamera_out