defacto_pan2020

92 000 besökare i december

märsta.nu lockade i december hela 92 700 användare vilket är ett nytt rekord för en månad: - Jag tror inte det var många som missade märsta.nu i kommunen förra månaden, vår kontinuerliga och aktuella bevakning när det händer engagerade de flesta, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör.

264 000 totala besök och 92 700 unika räknades in i december. Ett All time high för märsta.nu sedan starten 2008. Det tidigare rekordet var från januari 2015 då 68 000 unika räknades in. 6-12 december sattes också ett veckorekord på 48 000 unika, det tidigare var från 7-13 september med 31 000 unika. Ytterligare en vecka i december drog in 30 000 unika (när unika sett över en månad slås ihop så räknas det bort om man gjort fler besök tidigare veckor från en aktuell IP-adress, därav är veckosiffrorna högre om de slås ihop än totalmånaden som räknar bort besökare med fler än ett besök).
– Jag trodde toppen var nådd kring 30 000 i veckan men tack vare att vi uppdaterade kontinuerligt kring händelsen med ISIS-lapparna så besöktes vi från både kommuninvånare och från andra delar av landet. Artiklarna fick också stor respons i sociala medier vilket drog trafik in till sidan, analyserar Daniel Iskander, chefredaktör.

Alla har tillgång med dagens teknik
Målet för märsta.nu är att fortsätta växa och nå fler kommuninvånare så att de gör 2-3 besök i veckan från sin telefon, padda eller dator. Den stora tillgången till smärttelefoner bland kommuninvånarna innebär att nästan alla har tillgång till märsta.nu oavsett vart man befinner sig.
– Vi kan se genom vårt statistikverktyg att ca hälften av alla besök till märsta.nu sker via mobiler eller paddor, det talar för oss i framtiden då vi redan har en etablerad och fungerade verksamhet att varva upp då tidningar i hela landet minskar sina upplagor allt mer. Genom att läsa märsta.nu får man reda på det som händer i kommunen varje dag, fortsätter Iskander.

Hur ska redaktionen toppa detta?
– Vi har en stark förankring bland kommuninvånarna och ska satsa på att fördjupa den, fler kan höra av sig med tips om vad vi ska skriva om. märsta.nu har sedan starten fokuserat på att skriva ur ett medborgarperspektiv, idag ser vi resultatet av att vårt arbetssätt belönas av kommuninvånarna genom mängder med tips som resulterar i artiklar. Vi är glada att vi är en naturlig plats för alla som bor i kommunen, det ska vi kämpa hårt för att stärka ännu mer. Det finns ingen topp, det visar de 48 000 som surfade in på sidan under bara några dagar i december.

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

defacto_helsida
colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

connys
teatergrillen_outsider
nrh