defacto_panorama_mustasch

92 000 besökare i december

märsta.nu lockade i december hela 92 700 användare vilket är ett nytt rekord för en månad: - Jag tror inte det var många som missade märsta.nu i kommunen förra månaden, vår kontinuerliga och aktuella bevakning när det händer engagerade de flesta, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör.

centrum_farsdag_artikel

264 000 totala besök och 92 700 unika räknades in i december. Ett All time high för märsta.nu sedan starten 2008. Det tidigare rekordet var från januari 2015 då 68 000 unika räknades in. 6-12 december sattes också ett veckorekord på 48 000 unika, det tidigare var från 7-13 september med 31 000 unika. Ytterligare en vecka i december drog in 30 000 unika (när unika sett över en månad slås ihop så räknas det bort om man gjort fler besök tidigare veckor från en aktuell IP-adress, därav är veckosiffrorna högre om de slås ihop än totalmånaden som räknar bort besökare med fler än ett besök).
– Jag trodde toppen var nådd kring 30 000 i veckan men tack vare att vi uppdaterade kontinuerligt kring händelsen med ISIS-lapparna så besöktes vi från både kommuninvånare och från andra delar av landet. Artiklarna fick också stor respons i sociala medier vilket drog trafik in till sidan, analyserar Daniel Iskander, chefredaktör.

Alla har tillgång med dagens teknik
Målet för märsta.nu är att fortsätta växa och nå fler kommuninvånare så att de gör 2-3 besök i veckan från sin telefon, padda eller dator. Den stora tillgången till smärttelefoner bland kommuninvånarna innebär att nästan alla har tillgång till märsta.nu oavsett vart man befinner sig.
– Vi kan se genom vårt statistikverktyg att ca hälften av alla besök till märsta.nu sker via mobiler eller paddor, det talar för oss i framtiden då vi redan har en etablerad och fungerade verksamhet att varva upp då tidningar i hela landet minskar sina upplagor allt mer. Genom att läsa märsta.nu får man reda på det som händer i kommunen varje dag, fortsätter Iskander.

Hur ska redaktionen toppa detta?
– Vi har en stark förankring bland kommuninvånarna och ska satsa på att fördjupa den, fler kan höra av sig med tips om vad vi ska skriva om. märsta.nu har sedan starten fokuserat på att skriva ur ett medborgarperspektiv, idag ser vi resultatet av att vårt arbetssätt belönas av kommuninvånarna genom mängder med tips som resulterar i artiklar. Vi är glada att vi är en naturlig plats för alla som bor i kommunen, det ska vi kämpa hårt för att stärka ännu mer. Det finns ingen topp, det visar de 48 000 som surfade in på sidan under bara några dagar i december.

ica_oktober
fme_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
centrum_farsdag
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida
connys
greeknight_outsider
colorama_april2
nrh