centrum_panorama2020
Lilla Torget i SigtunaFoto: Daniel Iskandar

85-åring fick P-bot i samband med läkarbesök

En 85-årig sigtunabo fick en parkeringsbot i samband med ett läkarbesök utanför Sigtuna, trots flera överklaganden så vägrar kommunen eller Polisen att häva boten.

En äldre man i 85-årsåldern besökte läkaren akut i centrala Sigtuna, mannen parkerade vid Lilla Torget där det då rådde 1-timmes P-tid. Mannen uppskattar själv att hans besök tog ca två timmar på grund av försening och provtagning. När han kom ut till bilen hade han lappats med en bot på 700 kronor. När han kom ut såg han parkeringsvakterna och försökte stoppa dem men utan resultat, istället ska han ”nästan ha blivit överkörd”.

Han har överklagat till polisen och fått avslag, nu vädjar han till kommunen att riva upp boten och att ändra parkeringstiden för platsen då läkarbesök kan ta längre än en timmes tid. Mannen menar att läkarbesöken oftast tar längre tid än en timme och att många som besöker läkare är sjuka eller kanske inte kan ställa bilen någon annanstans för att gå en länge bit. Nu är mannen själv tvungen att parkera långt ifrån Sigtuna läkarhus för att undvika böter.

Från Sigtuna kommuns del meddelas att man känner till fallet men att ändrade parkeringsregler tas från Bygg- och trafiknämnden och inte på tjänstemannanivå.
– Jag känner till ärendet men utredning och beslut om att eventuellt ändra tiden på aktuell parkering sker initialt av infrastrukturenheten och i slutändan bygg- och trafiknämnden, uppger Mikael Kraus, tf enhetschef, Trafikdriftsenheten/Stadsbyggnadskontoret.

centrum_helsida2020

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider