stationshusen
Lilla Torget i SigtunaFoto: Daniel Iskandar

85-åring fick P-bot i samband med läkarbesök

En 85-årig sigtunabo fick en parkeringsbot i samband med ett läkarbesök utanför Sigtuna, trots flera överklaganden så vägrar kommunen eller Polisen att häva boten.

centrum_artikel

En äldre man i 85-årsåldern besökte läkaren akut i centrala Sigtuna, mannen parkerade vid Lilla Torget där det då rådde 1-timmes P-tid. Mannen uppskattar själv att hans besök tog ca två timmar på grund av försening och provtagning. När han kom ut till bilen hade han lappats med en bot på 700 kronor. När han kom ut såg han parkeringsvakterna och försökte stoppa dem men utan resultat, istället ska han ”nästan ha blivit överkörd”.

Han har överklagat till polisen och fått avslag, nu vädjar han till kommunen att riva upp boten och att ändra parkeringstiden för platsen då läkarbesök kan ta längre än en timmes tid. Mannen menar att läkarbesöken oftast tar längre tid än en timme och att många som besöker läkare är sjuka eller kanske inte kan ställa bilen någon annanstans för att gå en länge bit. Nu är mannen själv tvungen att parkera långt ifrån Sigtuna läkarhus för att undvika böter.

Från Sigtuna kommuns del meddelas att man känner till fallet men att ändrade parkeringsregler tas från Bygg- och trafiknämnden och inte på tjänstemannanivå.
– Jag känner till ärendet men utredning och beslut om att eventuellt ändra tiden på aktuell parkering sker initialt av infrastrukturenheten och i slutändan bygg- och trafiknämnden, uppger Mikael Kraus, tf enhetschef, Trafikdriftsenheten/Stadsbyggnadskontoret.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
meko_outsider
nrh
centrum_sommar_out