budget_panorama
Lilla Torget i SigtunaFoto: Daniel Iskandar

85-åring fick P-bot i samband med läkarbesök

En 85-årig sigtunabo fick en parkeringsbot i samband med ett läkarbesök utanför Sigtuna, trots flera överklaganden så vägrar kommunen eller Polisen att häva boten.

fraga_liberalerna

En äldre man i 85-årsåldern besökte läkaren akut i centrala Sigtuna, mannen parkerade vid Lilla Torget där det då rådde 1-timmes P-tid. Mannen uppskattar själv att hans besök tog ca två timmar på grund av försening och provtagning. När han kom ut till bilen hade han lappats med en bot på 700 kronor. När han kom ut såg han parkeringsvakterna och försökte stoppa dem men utan resultat, istället ska han ”nästan ha blivit överkörd”.

Han har överklagat till polisen och fått avslag, nu vädjar han till kommunen att riva upp boten och att ändra parkeringstiden för platsen då läkarbesök kan ta längre än en timmes tid. Mannen menar att läkarbesöken oftast tar längre tid än en timme och att många som besöker läkare är sjuka eller kanske inte kan ställa bilen någon annanstans för att gå en länge bit. Nu är mannen själv tvungen att parkera långt ifrån Sigtuna läkarhus för att undvika böter.

Från Sigtuna kommuns del meddelas att man känner till fallet men att ändrade parkeringsregler tas från Bygg- och trafiknämnden och inte på tjänstemannanivå.
– Jag känner till ärendet men utredning och beslut om att eventuellt ändra tiden på aktuell parkering sker initialt av infrastrukturenheten och i slutändan bygg- och trafiknämnden, uppger Mikael Kraus, tf enhetschef, Trafikdriftsenheten/Stadsbyggnadskontoret.

kkdk_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
meko_helsida
helsida
centrum_sommar_out
nrh
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider