moderater_pan_sommar
Lilla Torget i SigtunaFoto: Daniel Iskandar

85-åring fick P-bot i samband med läkarbesök

En 85-årig sigtunabo fick en parkeringsbot i samband med ett läkarbesök utanför Sigtuna, trots flera överklaganden så vägrar kommunen eller Polisen att häva boten.

centrum_artikel

En äldre man i 85-årsåldern besökte läkaren akut i centrala Sigtuna, mannen parkerade vid Lilla Torget där det då rådde 1-timmes P-tid. Mannen uppskattar själv att hans besök tog ca två timmar på grund av försening och provtagning. När han kom ut till bilen hade han lappats med en bot på 700 kronor. När han kom ut såg han parkeringsvakterna och försökte stoppa dem men utan resultat, istället ska han ”nästan ha blivit överkörd”.

Han har överklagat till polisen och fått avslag, nu vädjar han till kommunen att riva upp boten och att ändra parkeringstiden för platsen då läkarbesök kan ta längre än en timmes tid. Mannen menar att läkarbesöken oftast tar längre tid än en timme och att många som besöker läkare är sjuka eller kanske inte kan ställa bilen någon annanstans för att gå en länge bit. Nu är mannen själv tvungen att parkera långt ifrån Sigtuna läkarhus för att undvika böter.

Från Sigtuna kommuns del meddelas att man känner till fallet men att ändrade parkeringsregler tas från Bygg- och trafiknämnden och inte på tjänstemannanivå.
– Jag känner till ärendet men utredning och beslut om att eventuellt ändra tiden på aktuell parkering sker initialt av infrastrukturenheten och i slutändan bygg- och trafiknämnden, uppger Mikael Kraus, tf enhetschef, Trafikdriftsenheten/Stadsbyggnadskontoret.

2020_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

dack-helsida
bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

centrum_helsida2020
helsida_var2021
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dack-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh