eldsjal2024_pan
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Sigtuna kommun

7,6 miljoner från Skolmiljarden

Barn- och ungdomsnämnden har beslutat hur man ska fördela den så kallade Skolmiljarden till kommunens skolor: - Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen, uppger nämndordförande Pernilla Bergqvist (L).

centrum_artikel_host

Skolmiljarden från regeringen uppgår i år till 7,6 miljoner för Sigtuna kommuns del. Syftet är att säkerställa så att alla barn och ungdomar får den utbildning de har rätt till trots pandemins konsekvenser på skolverksamheten. Grundskolorna i kommunen får nästan sex miljoner av pengarna, resterande går till gymnasieskolorna.
– Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen. Fokus kommer att vara på en förstärkning till skolor med högstadium eftersom vi vill intensifiera arbetet med måluppfyllelse för våra avgångselever. Det gäller framförallt för de elever som behöver olika former av stöd, men även för många andra elever som i och med pandemin inte kunnat nå sin fulla potential, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

De aktuella skolorna behöver inte ansöka om pengarna utan betalas till kommunen, därefter är det upp till kommunen att fördela pengarna proportionerligt. Medlen ska användas för att öka måluppfyllelse bland elevgrupper som drabbats särskilt av pandemin. Bland annat införs förstärkt undervisning i ämnen som är särskilt drabbade, som i praktiska ämnen, ökad läxhjälp eller extra undervisning riktad till elever som befaras inte nå målen. Kostnad för timvikarier utifrån ökad sjukfrånvaro.

connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
connys