panorama_centrum
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Sigtuna kommun

7,6 miljoner från Skolmiljarden

Barn- och ungdomsnämnden har beslutat hur man ska fördela den så kallade Skolmiljarden till kommunens skolor: - Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen, uppger nämndordförande Pernilla Bergqvist (L).

Skolmiljarden från regeringen uppgår i år till 7,6 miljoner för Sigtuna kommuns del. Syftet är att säkerställa så att alla barn och ungdomar får den utbildning de har rätt till trots pandemins konsekvenser på skolverksamheten. Grundskolorna i kommunen får nästan sex miljoner av pengarna, resterande går till gymnasieskolorna.
– Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen. Fokus kommer att vara på en förstärkning till skolor med högstadium eftersom vi vill intensifiera arbetet med måluppfyllelse för våra avgångselever. Det gäller framförallt för de elever som behöver olika former av stöd, men även för många andra elever som i och med pandemin inte kunnat nå sin fulla potential, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

De aktuella skolorna behöver inte ansöka om pengarna utan betalas till kommunen, därefter är det upp till kommunen att fördela pengarna proportionerligt. Medlen ska användas för att öka måluppfyllelse bland elevgrupper som drabbats särskilt av pandemin. Bland annat införs förstärkt undervisning i ämnen som är särskilt drabbade, som i praktiska ämnen, ökad läxhjälp eller extra undervisning riktad till elever som befaras inte nå målen. Kostnad för timvikarier utifrån ökad sjukfrånvaro.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
nrh
swedol_outsider
moderat_outsider