sommar
Kommunen gör plats för 60 nya ensamkommande barn och ungdomar. Boende i Sigtuna fick detta brev nyligen: - Vi hoppas att kommunen kan garantera säkerheten för våra barn så att det som hände på Ikea inte händer här, säger en förälder till märsta.nuFoto: Insändarbild

60 nya platser för ensamkommande barn

Kommunen har fattat beslut om att hyra ut lokaler i nära Arlanda till Vårljus AB så att de kan skapa plats för ytterligare 20 platser för ensamkommande flyktingbarn, samtidigt kommer man göra i ordning en före detta förskola i Sigtuna för platser med 40 barn.

Vårljus AB som har ett avtal med kommunen för att erbjuda platser åt ensamkommande flyktingbarn kommer att utöka sina platser. Kommunen som hyr lokaler av Swedavia kommer att överlåta dessa till Vårljus vederlagsfritt. I lokalerna ska Vårljus dock få anpassa själva så att det görs plats för 20 barn. I beslutsunderlaget som hanterades i Individ- och familjeomsorgsnämnden för två veckor sedan framgår att kommunen är i behov av platserna för att kunna hantera situationen med allt fler ensamkommande flyktingbarn. Sedan tidigare driver Vårljus AB ett boende i Kolsta. Ett avtal med Väddö Transit löper ut i årsskiftet och går inte att förlänga, där går kommunen miste om 15 platser.

Hyr i Uppsala
Efter nyår kommer det finnas 107 platser på fyra hem runt om i kommunen då en gammal förskola i Sigtuna ska göras om och anpassas för 40 barn och ungdomar. Totalt är behoven platser för 70-80 barn, kommunen hyr också platser i Uppsala och beläggningen i rummen är tredubblad. Tjänstemännen vid Individ- och familjeomsorgsenheten varnar också för att situationen är på väg att bli ohållbar med hänsyn till personal och att de ständiga överbeläggningarna kan resultera i att man inte kan hålla de brandskyddsbestämmelser som finns.

happyhomes_2019
colorama_april2
bonava_juli_hel
defacto_helsida
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
sommar
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

Lång kö för solcellsbidrag

Nyheter Kön för att få solcellsbidrag är lång och pengarna kommer inte räcka till: - Energimyndigheten har gjort en prognos att pengarna ska räcka till ärenden som kom in 2018, säger Anne-Jeanette Johansson, handläggare på Länsstyrelsen i Stockholm, till Mitt i Stockholm.

connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
nrh
colorama_april
defacto_outsider
bonava_juli_outsider