januari
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

6 av 10 skulle kunna cykla till jobbet

Långt många fler kommuninvånare skulle kunna cykla till jobbet än vad som görs idag.

centrum_artikel

Idag cyklar bara fyra procent till jobbet av kommuninvånarna, men så många som 6 av 10 skulle kunna göra det enligt SVT Södertälje. En potentialstudie som Region Stockholm låtit göra visar att många har cykelavstånd till sitt jobb, alltså mindre än 30 minuters cykling. Siffrorna bygger också på om det finns utbyggda cykelvägar i kommunen.

I Sigtuna finns en utbyggd cykelväg hela vägen från Sigtuna till Arlanda till exempel, det går även att cykla mellan Märsta-Väsby. Med dagens infrastruktur skulle man ändå kunna cykla till sitt arbete på mindre än 30 minuter. Målet är att 20 procent av länsborna skulle kunna cykla till jobbet 2030.
– Det visar att det finns en potential som i vår region är dåligt utnyttjad om man jämför med till exempel Köpenhamn eller många andra städer i Europa, uppger Gustav Hemming (C), regionråd med fokus på bland annat tillväxt och samhällsplanering, för SVT Södertälje.

prima_helsida
happyhomes_sommar2020
januari_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

speedy_vinter_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

nrh
meko_outsider
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
connys