arlandagk_panorama
Kommunen får 44 miljoner kronorFoto: Genrebild/Riksbanken

44 miljoner till kommunen

Kommunen får 44,4 miljoner extra för att hantera flyktingar, asylsökande och ensamkommande flyktingbarn i ett extratillskott från regeringen: - Det är ovanligt att regeringen lägger fram en extra proposition, men det har hänt tidigare, säger finansminister Magdalena Andersson (S)

centrum_pask

Sigtuna kommun kommer att få 981 kr per invånare för att hantera de extrakostnader som uppstår för att ta hand om flyktingarna. Totalt rör det sig om 11 miljarder som skjuts in för att hantera mottagandet i landet. Sigtuna kommun får 981 kr/invånare vilket ger ca 44 miljoner kronor som kommer in före nyår. Regeringen har också avsatt 177 miljoner till Stockholms läns landsting. I hela Stockholms län är det bara Södertälje kommun som får mer per invånare med 1122 kr. Grannkommunen Väsby kommer att få 21,8 miljoner kronor
– Vi har från kommunledningens (S, Mp och Fp) sida enträget hävdat att resurser av detta slag måste fördelas så att resurserna hamnar där det behövs mest och gör bäst nytta.

Ska värna kärnverksamheter
Ekonomichefen Martin Halldén berättar i mail till märsta.nu att medlen ska användas både 2015 och 2016 och att det är medel för att kommunerna ska hantera den rådande flyktingsituationen.
– Regeringen menar vidare att pengarna också syftar till att värna kommunernas kärnverksamheter, såsom skola och vård-omsorg. Vi har ännu inte hunnit analyser vad detta får för effekter på kommunens ekonomi, säger Halldén

Uppdaterad kl. 15.27

valsta_utveckling

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

happyhomes_2019

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

centrum_pask_helsida
defacto_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

bonava_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

logistik_utbildning

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
fme_outsider
colorama_april
bonava_outsider