defacto_pan
Kommunen får 44 miljoner kronorFoto: Genrebild/Riksbanken

44 miljoner till kommunen

Kommunen får 44,4 miljoner extra för att hantera flyktingar, asylsökande och ensamkommande flyktingbarn i ett extratillskott från regeringen: - Det är ovanligt att regeringen lägger fram en extra proposition, men det har hänt tidigare, säger finansminister Magdalena Andersson (S)

Sigtuna kommun kommer att få 981 kr per invånare för att hantera de extrakostnader som uppstår för att ta hand om flyktingarna. Totalt rör det sig om 11 miljarder som skjuts in för att hantera mottagandet i landet. Sigtuna kommun får 981 kr/invånare vilket ger ca 44 miljoner kronor som kommer in före nyår. Regeringen har också avsatt 177 miljoner till Stockholms läns landsting. I hela Stockholms län är det bara Södertälje kommun som får mer per invånare med 1122 kr. Grannkommunen Väsby kommer att få 21,8 miljoner kronor
– Vi har från kommunledningens (S, Mp och Fp) sida enträget hävdat att resurser av detta slag måste fördelas så att resurserna hamnar där det behövs mest och gör bäst nytta.

Ska värna kärnverksamheter
Ekonomichefen Martin Halldén berättar i mail till märsta.nu att medlen ska användas både 2015 och 2016 och att det är medel för att kommunerna ska hantera den rådande flyktingsituationen.
– Regeringen menar vidare att pengarna också syftar till att värna kommunernas kärnverksamheter, såsom skola och vård-omsorg. Vi har ännu inte hunnit analyser vad detta får för effekter på kommunens ekonomi, säger Halldén

Uppdaterad kl. 15.27

defacto_helsida

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

sigtunavatten_standard
dackskiftarna_helsida
greeknighthelsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

fme_oktober
ica_oktober
centrum_host_helsida
colorama_april2
connys
defacto_outsider
greeknight_outsider
nrh