defacto_pan2020
Här grips mannen av Polis efter att ha krockat med den 70-åriga kvinnans bil.

41-åring begärs häktad

Mannen som körde ihjäl en kvinna på Stationsgatan häktades under fredagen: - Jag vill avvakta med att kommentera hur han ställer sig till anklagelserna, säger mannens advokat Henrik Olsson Lilja till Expressen.

41-åringen som misstänks ha kört bilen genom Märsta och krockade på Stationsgatan i onsdags har häktats, rapporterar Expressen. Mannen begärs häktad för grovt rattfylleri, vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Häktningsförhandlingen kommer att ske under eftermiddagen.
– Jag vill inte kommentera det före häktningsförhandlingen. Där kommer hans försvarare att redogöra för hur hans klient ställer sig till de olika misstankarna. Så jag avvaktar till efter förhandlingen när det gäller den biten, säger kammaråklagare Ann-Marie Green till Expressen.

1,29 promille i blodet
Enligt Ann-Marie Green ser utredningsläget ljust ut då många såg händelsen. Man har även förhört passageraren i bilen. Uppgifter till märsta.nu gör gällande att föraren hade 1,29 promille i blodet efter att man gjort alkoholtest på honom.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
logistik_sigtuna_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

connys_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

2020_helsida
retro_helsida
nationaldag_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

defacto_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
connys
retro_outsider
nationaldag_out
logistik_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
moderat_outsider