defacto_pan
Foto: Genrebild/Riksbanken

320 000 till Världens barn

Kommunivånarna har i olika insamlingar till Världens barn skänkt 320 000 kronor: - Resultatet från Världens Barn-insamlingen visar att Sigtuna kommun kom tvåa bland Stockholms läns kommuner, skriver Rädda Barnen i Sigtuna via Facebook.

Under hösten har det varit ett antal aktiviteter till förmån för insamlingen för Världens barn, bland annat Sigtuna stadslopp. När pengarna räknats från samtliga aktiviteter i hela riket visar det sig att Sigtuna kommuns invånare skänkt 320 000 kronor, ett snitt på 7,23 kronor per invånare. Förra året skänkte vi dock mer per invånare (10,81 kr). Men sigtunaborna är ändå näst generösast i länet enligt ett uttalande från Rädda Barnen i Sigtuna kommun. Bara invånarna i Vaxholm skänkte mer med 10,93 kr/inv. Sigtuna är 95:a i kommunkampen medan Vaxholm, är på plats 60. Etta är Markaryd med 159 kr per invånare.

Liten summa ger skola för fyra
Insamlingen som hittills i år inbringar 75 miljoner kronor pågår fram till nyår. Enligt ett pressmeddelande från Världens barn räcker en gåva på 100 kronor till att fyra barn kan gå i skola i en månad och för 1200 kronor kan fyra barn gå i skola i ett helt år.
– Vi jobbar för de barn som har det allra, allra svårast, för diskriminerade barn som inte får gå i skolan och för barn som saknar trygga vuxna. Vi arbetar att ge barn en framtid och för att barn ska slippa lämna sina hem och för dem som har tvingats lämna sina hem, både inom sitt land och utanför. Barns rätt till hälsa och utveckling står i fokus, säger Elisabeth Dahlin, ordförande för Världens barn och generalsekreterare för Rädda barnen som är en av 22 organisationer som medverkar i insamlingen.

fme_oktober
defacto_helsida
happyhomes_2019

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

sigtunavatten_standard
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

ica_oktober
colorama_april2
defacto_outsider
connys
nrh