moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Riksbanken

320 000 till Världens barn

Kommunivånarna har i olika insamlingar till Världens barn skänkt 320 000 kronor: - Resultatet från Världens Barn-insamlingen visar att Sigtuna kommun kom tvåa bland Stockholms läns kommuner, skriver Rädda Barnen i Sigtuna via Facebook.

Under hösten har det varit ett antal aktiviteter till förmån för insamlingen för Världens barn, bland annat Sigtuna stadslopp. När pengarna räknats från samtliga aktiviteter i hela riket visar det sig att Sigtuna kommuns invånare skänkt 320 000 kronor, ett snitt på 7,23 kronor per invånare. Förra året skänkte vi dock mer per invånare (10,81 kr). Men sigtunaborna är ändå näst generösast i länet enligt ett uttalande från Rädda Barnen i Sigtuna kommun. Bara invånarna i Vaxholm skänkte mer med 10,93 kr/inv. Sigtuna är 95:a i kommunkampen medan Vaxholm, är på plats 60. Etta är Markaryd med 159 kr per invånare.

Liten summa ger skola för fyra
Insamlingen som hittills i år inbringar 75 miljoner kronor pågår fram till nyår. Enligt ett pressmeddelande från Världens barn räcker en gåva på 100 kronor till att fyra barn kan gå i skola i en månad och för 1200 kronor kan fyra barn gå i skola i ett helt år.
– Vi jobbar för de barn som har det allra, allra svårast, för diskriminerade barn som inte får gå i skolan och för barn som saknar trygga vuxna. Vi arbetar att ge barn en framtid och för att barn ska slippa lämna sina hem och för dem som har tvingats lämna sina hem, både inom sitt land och utanför. Barns rätt till hälsa och utveckling står i fokus, säger Elisabeth Dahlin, ordförande för Världens barn och generalsekreterare för Rädda barnen som är en av 22 organisationer som medverkar i insamlingen.

mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022