centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Riksbanken

320 000 till Världens barn

Kommunivånarna har i olika insamlingar till Världens barn skänkt 320 000 kronor: - Resultatet från Världens Barn-insamlingen visar att Sigtuna kommun kom tvåa bland Stockholms läns kommuner, skriver Rädda Barnen i Sigtuna via Facebook.

centrum_artikel

Under hösten har det varit ett antal aktiviteter till förmån för insamlingen för Världens barn, bland annat Sigtuna stadslopp. När pengarna räknats från samtliga aktiviteter i hela riket visar det sig att Sigtuna kommuns invånare skänkt 320 000 kronor, ett snitt på 7,23 kronor per invånare. Förra året skänkte vi dock mer per invånare (10,81 kr). Men sigtunaborna är ändå näst generösast i länet enligt ett uttalande från Rädda Barnen i Sigtuna kommun. Bara invånarna i Vaxholm skänkte mer med 10,93 kr/inv. Sigtuna är 95:a i kommunkampen medan Vaxholm, är på plats 60. Etta är Markaryd med 159 kr per invånare.

Liten summa ger skola för fyra
Insamlingen som hittills i år inbringar 75 miljoner kronor pågår fram till nyår. Enligt ett pressmeddelande från Världens barn räcker en gåva på 100 kronor till att fyra barn kan gå i skola i en månad och för 1200 kronor kan fyra barn gå i skola i ett helt år.
– Vi jobbar för de barn som har det allra, allra svårast, för diskriminerade barn som inte får gå i skolan och för barn som saknar trygga vuxna. Vi arbetar att ge barn en framtid och för att barn ska slippa lämna sina hem och för dem som har tvingats lämna sina hem, både inom sitt land och utanför. Barns rätt till hälsa och utveckling står i fokus, säger Elisabeth Dahlin, ordförande för Världens barn och generalsekreterare för Rädda barnen som är en av 22 organisationer som medverkar i insamlingen.

kcbygg_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

stottasigtuna_helsida
studenten2020_helsida
sommarlov_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

marina_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

swedol_outsider
sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider
marina_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider