Foto: Daniel Iskander

30 familjer vräkta med kort varsel

Samtliga som bor på Odenvägen, uppemot 30 barnfamiljer, har vräkts och måste lämna sina hem inom tre månader: - Vi har ingenstans att ta vägen, vi är till och med sämre behandlade än djur, säger en av de boende.

Fastigheterna på Odenvägen såldes av Kjell Löfgren förvaltning AB till Boform som nu kommer att totalrenovera fastigheterna och ombilda dem till bostadsrätter. I slutet av februari fick de boende ett brev från Boform om renoveringsbehovet. Bara någon dag senare kom ett nytt brev där alla sades upp från sina kontrakt och måste lämna lägenheterna per 30/6 2015.
– Vi känner oss vilseledda, våra kontrakt har förnyats hela tiden var tredje månad och nu får vi inte ens en riktig chans att skaffa annat boende, säger en av de boende.
Nya hyresgäster hela kommer in
märsta.nu träffar 5-6 lägenhetsinnehavare. Bedrövelsen är stor. De vittnar om att förre ägaren klev in med nya papper i höstas som innebar nya avtal, andra berättar att de just fått lägenheten och nu måste lämna:
– Det verkar som att ägaren vill kräma ut så mycket som möjligt innan 30:e juni.
Drabbade av kackerlackor 
Fastigheterna är också undermåliga, de är förvisso i stort renoveringsbehov och drabbade av mögel och skadedjur, bland annat kackerlackor. Saneringarna har nu upphört sedan det står klart att fastigheterna ska rivas. Inbokade saneringar har med kort varsel ställts in:
– Jag ombads plocka ut allt ur lägenheten för en sanering och sen så står jag med alla våra saker på gatan, då får jag samtal om att det är inställt.
Försörjningsstöd medvetna om situationen
märsta.nu har sökt Boforms VD via mail men ännu inte fått någon respons. Sigtuna kommun som betalar vissa hyror i fastigheten uppger att läget är under kontroll från deras sida. Kambiz Asadollahi, enhetschef försörjningsstöd, känner till uppsägningen och enheten har en plan för att träffa de boende och coacha dem till att hitta egna boendelösningar. Om det behövs kommer man också att ge tillfälliga bostäder. Men ingen av de boende har fått någon respons från kommunen. De vet inte vart de ska vända sig eller om de hamnar på gatan sista juni:
– Det kanske är bäst om vi samlar ihop oss och demonstrerar utanför kommunhuset så att vi kan få hjälp av någon, säger en annan av de boende.
Fotnot: märsta.nu återkommer med Boforms svar så fort vi får in det till redaktionen
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening