socialdemokraterna_maj_panorama
I en skog fem kilometer öster om Arlanda hittades en sovjetisk vapengömma som visade sig tillhöra en terrorist.Foto: Jamshid Jamshidi

30 år sedan vapengömman hittades

Ute i skogarna öster om Arlanda uppräcktes en vapengömma för 30 år sedan som visade sig tillhöra en sovjetisk sk hybridterrorist.

centrum_artikel_host

Expressen har uppmärksammat händelsen då en vapengömma med automatkarbiner och sprängmedel upptäcktes i skogen öste om Arlanda. Författaren Lars Gyllenhaal har besökt platsen och kartlagt den sovjetiska kopplingen till terrorister i Sverige.

Gömman hittades efter ett terrordåd i Grekland för 30 år sedan. En man från Väsby visade sig ligga bakom gömman och han hade även kopplingar till Sovjet. Mannen levde ett dubbelliv i Sverige och hade även ansvaret för ett attentat mot Roms flygplats 1985.

Terroristen Samir Muhammed Khadar sprängde sig till döds i Grekland men hade fotat hela vägen till vapengömman som innehöll bland annat 17 splittergranater av sovjetisk modell, 4 kilo sprängmedel, 5 elsprängspatroner och 4 kalashnikov.

forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys