moderaterna_panorama
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Återvinningen ökar bland kommuninvånare

Sigtuna kommuns invånare återvinner mer det gångna året jämfört med 2019.

Kommuninvånarna blir allt bättre på att sortera: – Förra året var ett rekordår för insamlingen av förpackningar. För att skapa ett mer cirkulärt samhälle måste vi se till att ta hand om de resurserna vi förbrukar och det är fantastiskt att se att engagemanget för återvinning fortsätter att öka, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, har sammanställt statistiken över hur invånare i landets kommuner sorterar. För Sigtuna kommuns del är det ökningar i samtliga kategorier; Glas, papper, plast, metall och tidningar.

Papper ökar vi med fyra kilo per år, tidningar med 1,7 kilo och glas med 1,8 kilo. Siffrorna baserar sig på siffror som hushållen lämnat in för återvinning på återvinningsstationer som FTI har runt om i kommunen samt fastighetsnära insamling. Pandemin har också haft en positiv effekt på att man återvinner mer:
– De förändringar som pandemin medför, som hemarbete, ökad näthandel och att allt fler lagar mer mat hemma har lett till en ökning av mängden förpackningar och det är fint att se att våra återvinningsvanor går hand i hand med våra nya beteenden i pandemin. Varje insamlad förpackning gör skillnad, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Noterbart är dock att kommuninvånarna är klart under när det gäller rikssnittet.

Så mycket återvinner vi (kg/person)
2020/2019
Glas 17,07/ 16,22
Papper 14,6/ 10,8
Plast 5,8/ 5,75
Metall 1,66/ 1,45
Tidningar 9,77/ 8,29

connys_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
mp_outsider2022
connys