defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Coronasmittan ökar i regionen

31 personer i länet har smittats av Coronaviruset, Covid19, uppger Region Stockholm.

centrum_artikel

Totalt är det nu 31 personer som testats positivt för Covid19-viruset enligt Region Stockholm. 27 av dessa har smittats utomlands eller varit i direkt kontakt med personer som varit i utlandet. Det är oklart var dessa 31 personer bor i länet då Regionen inte går ut med hemvist på de drabbade av patientsekrettesskäl. Patientsekretessen omfattar både sjukdomstillstånd, bostadsort och exempelvis arbetsplats.

500 personer har testats i regionen för smittan:
– Vi har varit och är fortsatt beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta med smittspårning enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fall utan utlandskoppling, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett uttalande.

Den som misstänker att man drabbats av viruset ombeds ta kontakt med 1177 Vårdguiden för att bli hänvisad för eventuell provtagning.

Läs mer om Covid19 viruset här (Extern länk! Folkhälsomyndigheten)

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider