defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Coronasmittan ökar i regionen

31 personer i länet har smittats av Coronaviruset, Covid19, uppger Region Stockholm.

Totalt är det nu 31 personer som testats positivt för Covid19-viruset enligt Region Stockholm. 27 av dessa har smittats utomlands eller varit i direkt kontakt med personer som varit i utlandet. Det är oklart var dessa 31 personer bor i länet då Regionen inte går ut med hemvist på de drabbade av patientsekrettesskäl. Patientsekretessen omfattar både sjukdomstillstånd, bostadsort och exempelvis arbetsplats.

500 personer har testats i regionen för smittan:
– Vi har varit och är fortsatt beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta med smittspårning enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fall utan utlandskoppling, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett uttalande.

Den som misstänker att man drabbats av viruset ombeds ta kontakt med 1177 Vårdguiden för att bli hänvisad för eventuell provtagning.

Läs mer om Covid19 viruset här (Extern länk! Folkhälsomyndigheten)

centrum_helsida2020
speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida
happy_homes_mars
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

2020_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

marina_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.