centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Arbetslösheten ökar mest i kommunen

Arbetslösheten i Sigtuna kommun är nu uppe i 8,2 procent och ökar mest i hela länet enligt färska siffror.

För nionde månaden detta år ökar arbetslösheten i kommunen, den är nu uppe i 8,2 procent för november. Enligt Newsworthy ökar arbetslösheten mest i hela länet i Sigtuna kommun, länssnittet för november var 6,1 procent.
– Regeringen slösade bort högkonjunkturen med symbolpolitiska reformer som både är dyra och ineffektiva. Något som bl.a. slagit mot kommunens största arbetsplats Arlanda, skriver Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Matias Askerson (M) i en kommentar till märsta.nu

Fram för allt är det arbetslösheten bland utrikesfödda som ökar, den gick upp med nästan två procentenheter jämfört med samma månad förra året och är nu uppe i 15,6 procent. Även ungdomsarbetslösheten bidrar till ökningen där 7,7 procent av de unga mellan 18-24 år var arbetslösa. Sigtuna har länets tredje högsta arbetslöshet efter Södertälje och Botkyrka.
– Kommunen fortsätter arbetet med dem i försörjningsstöd för att de ska komma i egen försörjning, vilket också syns i att antalet hushåll minskat de senaste åren. Men för att minska antalet arbetslösa och behålla ett lågt antal hushåll i försörjningsstöd behövs i grunden en tillväxtvänlig regeringen som driver politik för tillväxt och fler jobb, det har vi inte idag, uppger Mattias Askerson.

Även grannkommunen Väsby är i närheten av Sigtunas siffra med 7,9 procent. Väsby har i likhet med Sigtuna ökat kraftigt på tolv månader. Minskningar i länets kommuner finns i Nacka, Södertälje och Värmdö.

defacto_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

happyhomes_50
oppethus_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
nrh