eldsjal2024_pan
Bilbränderna som drabbade Märsta 5:e mars blev den mest lästa enskilda nyheten 2017.Foto: Magnus Granhagen/Bingofoto
Terroristen från Drottninggatan greps i Steninge alléFoto: Jamshid Jamshidi
En kvinna mördades på Sleipnergatan i JanuariFoto: Jamshid Jamshidi
Smash and grab mot Willys i Märsta i februariFoto: Jamshid Jamshidi
Henrik Schyffert besökte sin gamla skola Märstagymnasiet (numera Arlandagymnasiet för två utsålda föreställningar)Foto: Jamshid Jamshidi
Uppdrag Granskning om Sigtuna kommun innebar att kommunledningen sprack kort därpå.Foto: SVT/Sofia Sabel
Två personer avled efter vansinnesfärden genom Märsta som slutade med en krock på StationsgatanFoto: Jamshid Jamshidi
Märsta fick en Max restaurang i Valstarondellen i maj.Foto: Pressbild
Valsta Vedugn utsattes för det första brandattentatet i juniFoto: Jamshid Jamshidi
En person sköts i benet på Magnegatan i Valsta i juliFoto: Daniel Iskander
En omfattande skogsbrand i Valstaskogen i juli
Dolph Lundgren var på Riddarens vårdcentral i Märsta i augusti för ett besökFoto: Riddarens Vårdcentral
Hassan från Märsta försökte hindra terroristen i Åbo men ådrog sig allvarliga skador.Foto: Privat/Facebook
märsta.nu avslöjade att sympatisörer för extremistgruppen Grå Vargarna finns på airside på ArlandaFoto: Insändarbild
FC Arlanda firade serieseger i Division 4 på Midgårdsvallen
Även Wigör vann sin serie, Division 7, och spelar i sexan.Foto: Insändarbild
Sigtunabon Kalle Jangbratt presenterades som ny VD på Melanders.Foto: Pressbild
William Karlsson från Märsta har gjort succé i NHL och nya laget Vegas Golden Knights. Foto: Vegas Golden Knights
Polis slog till mot en adress på Steningehöjden och på Arlanda då man misstänkte kopplingar till ett mord i Bromma. Två märstabor är misstänkta för medhjälp till mord.Foto: MMS-Bild
Mordbrand på pizzeria i Valsta för andra gången i årFoto: Jamshid Jamshidi
Explosion på O´Learys men lokala företag ställde upp dan före julafton och såg till att restaurangen kunde öppna som vanligt.Foto: Insändarbild

2017 med märsta.nu

Här är årets mest lästa nyheter på märsta.nu, månad för månad!

centrum_artikel_host

Januari
Det blev en intensiv start på året där en personbil på Nyårsdagens morgon åkte in i Pressbyrån, både föraren och passageraren skadades, den senare allvarligt. Senare i månaden inträffade ett mord på Sleipnergatan, det var de två mest klickade nyheterna under månaden.

Februari
Det var skottlossning i Valsta och skoklasser flyttades från Valstaskolan till andra skolor i kommunen, dessa två artiklar lockade flest läsare, något som märsta.nu var först med att rapportera om.

Mars
Ett flertal bilbränder drabbade Märsta natten mot 5:e mars, det brann på flera platser i orten utan att polisen lyckades koppla någon till bränderna. Två tonårsflickor attackerade oprovocerat i Valsta och en man greps misstänkt för brottet. Henrik Schyffert besökte sin gamla skola Märstagymnasiet (nuvarande Arlandagymnasiet) för två utsålda föreställningar.

April
Märsta hamnade i händelsernas centrum när misstänkte terroristen greps några timmar efter dådet på Drottninggatan på Steninge allé. Bevakningen av gripandet i Märsta var stort och märsta.nu var en av de första medierna på plats för att rapportera från gripandet. Det visade sig även att personal på Circle K känt igen mannen och kontaktat polis, ett vittne hade även kört efter mannen till Steninge. Åtal om Rakhmat Akilov ska väckas i början av 2018. I slutet av månaden sändes även Uppdrag Granskning som handlade om Sigtuna kommun, det fick till slut följden att kommunledningen sprack och en ny Regnbågskoalition tog över styret formellt vid sammanträde under hösten.

Maj
Det brann på Våfflan vilket fick konsekvenser för deras verksamhet i sommar. Det inträffade även en vansinneskörning där två personer sedermera omkom efter en våldsam krasch på Stationsgatan. En person dömdes sedan för körningen.

Juni
En ung kvinna attackerades med kniv på Arenberga mitt på ljusa dagen. Trots den intensiva polisjakten så greps ingen för grovt rån. Pizzerian i Valsta utsattes för en anlagd brand för första gången det här året, senare i december utsattes den för en brand igen. Det var även ett bråk på ett bröllop i Valsta med ca 20 inblandade som lockade många nyfikna läsare till märsta.nu

Juli
En restaurang i Märsta råkade ut för skottlossning under kvällen 11:e juli. En omfattande skogsbrand lockade också mycket trafik samt märsta.nu:s avslöjande om att kriminella nätverk etablerar sig i kommunen. Det stod också klart att Vinyl skulle slå igen för gott.

Augusti
Den omdebatterade föreningslokalen som uppmärksammades i Uppdrag granskning i april brann i augusti och finns inte längre kvar på platsen. märsta.nu kunde också avslöja att den krogägare som är polisanmäld för att det dansats på dennes krog i Stockholm i strid mot ordningslagen är från Sigtuna kommun. I samband med en omröstning bland märsta.nu:s läsare framkom också att (SD) är populäraste parti.

September
Sätuna torg spärrades av efter att en handgranat detonerat utanför en krog. Dagen efter var det storbråk utanför en krog i Märsta med ett 50-tal personer inblandade.

Oktober
En katt med avhugget huvud hittades på Tingvalla, det anmäldes ett våldtäktsförsök i en hiss på Valstavägen där gärningsmannen enligt uppgift var minderårig och målsäganden en ung kvinna.

November
Polis slog till mot Steningehöjden och Arlanda där man kontrollerade personer som misstänktes för inblandning i mordet i Bromma. En tonåring blev påhoppad av ca 20 personer på Sätuna, ett äldre par bands och rånades i sin bostad utanför Märsta.

December
En explosion inträffade vid en restaurang i Märsta just före jul, restaurangen lyckades på rekordtid städa upp och öppnade bara timmar efteråt. Polis grep även en person i ett utpressningsärende och för andra gången i år utsattes en pizzeria i Valsta för en mordbrand.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out