defacto_pan
Pernilla Bergqvist (L) är Liberalernas affischnamn för 2018Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

farsdag_cemtrum

Pernilla är den enda av Liberalernas topptrio som är kvar i fullmäktige sedan valet 2014. Nu går hon in i valet 2018 som affischnamn som ostridbar etta på Liberalernas valsedel som fastställdes tidigare i veckan.

Hon är sedan 2015 ordförande i Barn- och ungdomsnämnden men har även arbetat som politiskt sakkunnig på Region Uppsala, i bokhandel samt som flygvärdinna:
– Jag har kunskap och erfarenhet från många olika områden och politiska nivåer, det ser jag som en styrka. Mina bästa egenskaper är nog min nyfikenhet och uthållighet samt min starka vilja till samhällsnytta. Jag brukar säga att jag arbetar med glädje och spänst i allmänhetens tjänst, säger hon till märsta.nu

Tio år i nämnden
Hon har suttit i Barn- och ungdomsnämnden i tio år, de första sju i opposition.
– Jag som varit med ett tag ser att det skett en väldigt positiv utveckling på skolfronten, samtidigt har vi fortfarande utmaningar kvar att jobba vidare med. Under min tid som ordförande har jag bland annat infört ett nytt skolutvecklingsprogram med fokus på kunskap, trygghet och studiero samt engagerade medarbetare med rätt kompetens.

Vill fortsätta i samma anda
Under hennes tid som ordförande har hon tagit initiativ till bland annat lärocoacher, läsombud för ökad läsförmåga och en förstärkning av barn- och elevhälsan. Hon brinner också för åtgärder mot hederselaterat våld och förtryck.
– Jag vill fortsätta mitt politiska arbete i samma anda som jag påbörjat. Som den liberal jag är kommer jag aldrig att sluta kämpa för kunskap, bildning och frihet. Nu har jag även blivit invald som 2:vice ordförande i kommunstyrelsen, med det breddar jag mina hjärtefrågor och kommer även att arbeta för ökad trygghet och jämställdhet, hållbart stadsbyggande samt ett starkt närings- och föreningsliv.

Nya toppnamn
Jämfört med 2014 saknas både Dan Rosenholm och Dragan Perkovic från toppen av listan, tvåa är Hendrik Nyman och trea Marina Ekdal, fyra Cia Bentele och femma Daniel Hedlund.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2
defacto_host2018
EXTRA

Sigtuna näst sämsta skolkommun i länet

Nyheter Sigtuna är länets näst sämsta skolkommun enligt Lärarförbundets senaste ranking av skolkommuner för 2018: - Det är inte förvånande att vi sjunker i rankningen eftersom våra skolresultat var lägre för ett och ett halvt år sedan då undersökningen genomfördes, kommenterar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

objekt3
objekt2
objekt4
sportfiske_banner
sbrf_sep
komvuxq3_4
nrh_sigtuna
connys
outsider