defacto_skor
Pernilla Bergqvist (L) är Liberalernas affischnamn för 2018Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

banner_artikel

Pernilla är den enda av Liberalernas topptrio som är kvar i fullmäktige sedan valet 2014. Nu går hon in i valet 2018 som affischnamn som ostridbar etta på Liberalernas valsedel som fastställdes tidigare i veckan.

Hon är sedan 2015 ordförande i Barn- och ungdomsnämnden men har även arbetat som politiskt sakkunnig på Region Uppsala, i bokhandel samt som flygvärdinna:
– Jag har kunskap och erfarenhet från många olika områden och politiska nivåer, det ser jag som en styrka. Mina bästa egenskaper är nog min nyfikenhet och uthållighet samt min starka vilja till samhällsnytta. Jag brukar säga att jag arbetar med glädje och spänst i allmänhetens tjänst, säger hon till märsta.nu

Tio år i nämnden
Hon har suttit i Barn- och ungdomsnämnden i tio år, de första sju i opposition.
– Jag som varit med ett tag ser att det skett en väldigt positiv utveckling på skolfronten, samtidigt har vi fortfarande utmaningar kvar att jobba vidare med. Under min tid som ordförande har jag bland annat infört ett nytt skolutvecklingsprogram med fokus på kunskap, trygghet och studiero samt engagerade medarbetare med rätt kompetens.

Vill fortsätta i samma anda
Under hennes tid som ordförande har hon tagit initiativ till bland annat lärocoacher, läsombud för ökad läsförmåga och en förstärkning av barn- och elevhälsan. Hon brinner också för åtgärder mot hederselaterat våld och förtryck.
– Jag vill fortsätta mitt politiska arbete i samma anda som jag påbörjat. Som den liberal jag är kommer jag aldrig att sluta kämpa för kunskap, bildning och frihet. Nu har jag även blivit invald som 2:vice ordförande i kommunstyrelsen, med det breddar jag mina hjärtefrågor och kommer även att arbeta för ökad trygghet och jämställdhet, hållbart stadsbyggande samt ett starkt närings- och föreningsliv.

Nya toppnamn
Jämfört med 2014 saknas både Dan Rosenholm och Dragan Perkovic från toppen av listan, tvåa är Hendrik Nyman och trea Marina Ekdal, fyra Cia Bentele och femma Daniel Hedlund.

dackia_2018
februari
varen2018
vuxenutbildning2
premiar_sportfiske
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

Norra Redovisningshuset
standard_start
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
connys
objekt3
veterankraft_standard
vuxentutbildning
nfc_vinter
outsider_moderat
objekt2
standard_ridskola
oppning_sportfiske2
objekt4
barnnplattan
val2018