centrum_standard
Pernilla Bergqvist (L) är Liberalernas affischnamn för 2018Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

centrum_standard

Pernilla är den enda av Liberalernas topptrio som är kvar i fullmäktige sedan valet 2014. Nu går hon in i valet 2018 som affischnamn som ostridbar etta på Liberalernas valsedel som fastställdes tidigare i veckan.

Hon är sedan 2015 ordförande i Barn- och ungdomsnämnden men har även arbetat som politiskt sakkunnig på Region Uppsala, i bokhandel samt som flygvärdinna:
– Jag har kunskap och erfarenhet från många olika områden och politiska nivåer, det ser jag som en styrka. Mina bästa egenskaper är nog min nyfikenhet och uthållighet samt min starka vilja till samhällsnytta. Jag brukar säga att jag arbetar med glädje och spänst i allmänhetens tjänst, säger hon till märsta.nu

Tio år i nämnden
Hon har suttit i Barn- och ungdomsnämnden i tio år, de första sju i opposition.
– Jag som varit med ett tag ser att det skett en väldigt positiv utveckling på skolfronten, samtidigt har vi fortfarande utmaningar kvar att jobba vidare med. Under min tid som ordförande har jag bland annat infört ett nytt skolutvecklingsprogram med fokus på kunskap, trygghet och studiero samt engagerade medarbetare med rätt kompetens.

Vill fortsätta i samma anda
Under hennes tid som ordförande har hon tagit initiativ till bland annat lärocoacher, läsombud för ökad läsförmåga och en förstärkning av barn- och elevhälsan. Hon brinner också för åtgärder mot hederselaterat våld och förtryck.
– Jag vill fortsätta mitt politiska arbete i samma anda som jag påbörjat. Som den liberal jag är kommer jag aldrig att sluta kämpa för kunskap, bildning och frihet. Nu har jag även blivit invald som 2:vice ordförande i kommunstyrelsen, med det breddar jag mina hjärtefrågor och kommer även att arbeta för ökad trygghet och jämställdhet, hållbart stadsbyggande samt ett starkt närings- och föreningsliv.

Nya toppnamn
Jämfört med 2014 saknas både Dan Rosenholm och Dragan Perkovic från toppen av listan, tvåa är Hendrik Nyman och trea Marina Ekdal, fyra Cia Bentele och femma Daniel Hedlund.

Spårspring orsakar problem i pendeltågstrafiken

Nyheter Spårspring är ett stort problem i pendeltågstrafiken, därför vill trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) att det vidtas åtgärder mot det: - Det här slår sönder människor vardag, säger han till Stockholmdirekt.

forskontor

Fritidsbarn får besök av Naturskolan

Nyheter Alla kommunala fritids kommer under 2018 att få besök av Naturfritids från Naturskolan i Rävsta: - Naturfritids är en del av flera satsningar som kommer att göras i arbetet med att utveckla fritidshemmen, säger Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun.

defacto_panorama_boka_mote

Tyck till om framtidens polis

Nyheter Polisen går ut med en bred medborgarundersökning om hur invånare vill ha det i sitt området:- Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson, rikspolischef.

happy_homes_sommar
magget_dejt
kulturklapp

Långt fängelsestraff i smuggelärende

Nyheter En man från Storbritannien som i december försökte smuggla in en stor mängd narkotikaklassad läkemedel via Arlanda döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

EXTRA

Grannsamverkarna: Misslyckade inbrott ökade

Nyheter Samtidigt som bostadsinbrotten ökade i Sigtuna kommun var det också allt fler misslyckade inbrott enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun: - Man skulle kunna uttrycka det sistnämnda som att inbrottstjuvarna misslyckades i mycket större utsträckning 2017 än 2016, Grannsamverkans ordförande David Lundqvist i mail till redaktionen.

pendelkaoset

Landstinget: Spiken i kistan för skipstop

Politik Det kommer att slås en spik i kistan för skiptsop, det beskedet ger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till märsta.nu: - Målet var att förkorta restiderna och minska trängseln. Tvärtom hörs vittnesmål om att problemen har varit fortsatt stora. Därför har vi föreslagit att SL ska återgå till tidtabeller utan snabbtåg längs med Ostkustbanan, meddelar trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) stab till märsta.nu

Fler bostäder på andrahandsmarknaden

Bostad Andrahandshyrorna i kommunen har ökat kraftigt på fem år, från 5700 till 7200 kronor i månaden. Samtidigt är det också fler objekt ute, både lägenheter och villor/radhus.

objekt4
objekt2
standard_ridskola
objekt1
oppethus
Festspecialisten – Standard
connys
biokalla_dec
Norra Redovisningshuset
objekt3
vinterstudiobf
standard
nfc_vinter