banner_moderaterna
Pernilla Bergqvist (L) är Liberalernas affischnamn för 2018Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

banner_moderaterna_artikel

Pernilla är den enda av Liberalernas topptrio som är kvar i fullmäktige sedan valet 2014. Nu går hon in i valet 2018 som affischnamn som ostridbar etta på Liberalernas valsedel som fastställdes tidigare i veckan.

Hon är sedan 2015 ordförande i Barn- och ungdomsnämnden men har även arbetat som politiskt sakkunnig på Region Uppsala, i bokhandel samt som flygvärdinna:
– Jag har kunskap och erfarenhet från många olika områden och politiska nivåer, det ser jag som en styrka. Mina bästa egenskaper är nog min nyfikenhet och uthållighet samt min starka vilja till samhällsnytta. Jag brukar säga att jag arbetar med glädje och spänst i allmänhetens tjänst, säger hon till märsta.nu

Tio år i nämnden
Hon har suttit i Barn- och ungdomsnämnden i tio år, de första sju i opposition.
– Jag som varit med ett tag ser att det skett en väldigt positiv utveckling på skolfronten, samtidigt har vi fortfarande utmaningar kvar att jobba vidare med. Under min tid som ordförande har jag bland annat infört ett nytt skolutvecklingsprogram med fokus på kunskap, trygghet och studiero samt engagerade medarbetare med rätt kompetens.

Vill fortsätta i samma anda
Under hennes tid som ordförande har hon tagit initiativ till bland annat lärocoacher, läsombud för ökad läsförmåga och en förstärkning av barn- och elevhälsan. Hon brinner också för åtgärder mot hederselaterat våld och förtryck.
– Jag vill fortsätta mitt politiska arbete i samma anda som jag påbörjat. Som den liberal jag är kommer jag aldrig att sluta kämpa för kunskap, bildning och frihet. Nu har jag även blivit invald som 2:vice ordförande i kommunstyrelsen, med det breddar jag mina hjärtefrågor och kommer även att arbeta för ökad trygghet och jämställdhet, hållbart stadsbyggande samt ett starkt närings- och föreningsliv.

Nya toppnamn
Jämfört med 2014 saknas både Dan Rosenholm och Dragan Perkovic från toppen av listan, tvåa är Hendrik Nyman och trea Marina Ekdal, fyra Cia Bentele och femma Daniel Hedlund.

SigtunaHem ger 16-åringar plats i bostadskön

Bostad SigtunaHem lanserar bostadskö för 16-åringar: - Att göra det lättare för unga vuxna att hitta en väg in på bostadsmarknaden är också ett sätt för oss att bidra till en positiv utveckling, så att Sigtuna kommun kan fortsätta att växa, säger VD Göran Langer.

theweek_2018
EXTRA

Knivrån på Södergatan

Blåljus En person knivrånades strax efter klockan 18 på Södergatan och gärningsmannen försvann mot Sätunaparken: - Ingen är fysiskt skadad, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

gotenehus
steningeslottsommar
EXTRA

Inbrott i butik på Norrbacka

Blåljus Handlaren på Norrbacka hade inbrott vid 23-tiden på onsdagskvällen: - Det är minst fyra personer inblandade, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

centerpartiet_helsida_ett

uppdaterad Försvunnen person hittad

Blåljus En äldre person försvann från Hemskogen under onsdagen men återfanns under torsdag morgon: - Brukaren var omtöcknad men välbehållen, svarade på tilltal och hade ok kroppstemperatur. För säkerhets skull har hon skickats på observation till Danderyds sjukhus, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun

sap_valet2018
banner_center_helsida_tva
valet2018

klart: Möts i valduell

Politik Under onsdagsmorgonen blev det klart med att KSO-kandidaterna Olov Holst (M) och Marie Axelsson (S) möts i en livesänd och publik debatt på tisdag.

happy_homes_juli
marstakalaset

Inbrott i pizzeria

Blåljus Ett inbrott anmäldes under natten i en pizzeria: - Någon sprang iväg bärandes på något, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Kritik mot (S)-utspelet om fördubblade badpriser

Politik Socialdemokraternas förstanamn och oppositionsrådet Marie Axelsson påstår i en valfilm att Moderaterna avser fördubbla priserna på Midgårdsbadet: - Det är ren lögn, dundrar moderaternas Olov Holst.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard
objekt4
objekt3