defacto_pan
Här är de nya bilarna som Taxi 020 köpt in med bas på Arlanda.Foto: Pressbild/Taxi 020

Vätgasbilar utgår från Arlanda

Taxi 020 har köpt in tre vätgasbilar som ska utgå från Arlanda där det även finns en vätgasstation för bränsleceller: - Om vi genom ett aktivt miljöarbete kan sänka våra utsläpp och bidra till en positiv inverkan på miljön så är det fantastiskt bra, säger Frederick Scholander, marknadschef och informationsansvarig på Taxi 020.

Arlanda har landets första kommersiella vätgasstation och därför har Taxi 020 valt att använda Arlanda som utgångspunkt när deras tre nya vätgasbilar ska köra runt i stockholmsområdet. En full tank räcker i 60 mil och ur avgasröret kommer endast vattenånga. De tre bilarna är av märket Hyundai ix35 Fuel Cell. Till detta har bolaget också köpt in fem Tesla. Inköpen är en del av samarbetet med Nollzon.se där flera hotell inom kommunen är anslutna till. Beställer man via Nollzon så är det förtur till elbilar till och från en företagsadress. Taxi 020 skriver i ett pressmeddelande att man till 2025 ska vara helt fossilfria i fordonsflottan.

sbrf_helsida

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

happyhomes_2019
colorama_april2

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

ica_valsta_choklad

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

defacto_helsida
logistik_sigtuna
sigtunavatten_standard
fme_helsida
sommar

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

fme_outsider
defacto_outsider
sbrf_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
nrh
connys