arlandagk_panorama
Här är de nya bilarna som Taxi 020 köpt in med bas på Arlanda.Foto: Pressbild/Taxi 020

Vätgasbilar utgår från Arlanda

Taxi 020 har köpt in tre vätgasbilar som ska utgå från Arlanda där det även finns en vätgasstation för bränsleceller: - Om vi genom ett aktivt miljöarbete kan sänka våra utsläpp och bidra till en positiv inverkan på miljön så är det fantastiskt bra, säger Frederick Scholander, marknadschef och informationsansvarig på Taxi 020.

centrum_pask

Arlanda har landets första kommersiella vätgasstation och därför har Taxi 020 valt att använda Arlanda som utgångspunkt när deras tre nya vätgasbilar ska köra runt i stockholmsområdet. En full tank räcker i 60 mil och ur avgasröret kommer endast vattenånga. De tre bilarna är av märket Hyundai ix35 Fuel Cell. Till detta har bolaget också köpt in fem Tesla. Inköpen är en del av samarbetet med Nollzon.se där flera hotell inom kommunen är anslutna till. Beställer man via Nollzon så är det förtur till elbilar till och från en företagsadress. Taxi 020 skriver i ett pressmeddelande att man till 2025 ska vara helt fossilfria i fordonsflottan.

valsta_utveckling
bonava_helsida

Stockholmare vill bygga ut Arlanda

Näringsliv Enligt en undersökning som Stockholms handelskammare har gjort så är 60 procent av stockholmarna positiva till en utbyggnad av Arlanda: - För huvudstadsregionen är goda flygförbindelser och möjligheten att så effektivt som möjligt resa till och från olika delar av världen en förutsättningar för att kunna mäta sig mot global konkurrenter som redan har tillgång till starka flygnav, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

fme_helsida

SAS etablerar linje Arlanda-Beirut

Näringsliv Med start 30:e juni kommer SAS att flyga mellan Arlanda och Libanons huvudstad Beirut: - Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda.

colorama_april2
logistik_utbildning

Svenco tar hem riksomfattande upphandling om matavfallspåsar

Näringsliv Arlandastadbaserade Svenco har vunnit en upphandling hos Sveriges kommuner och landsting gällande papperssäckar och matavfallspåsar: - För Svenco är det roligt att vi återigen blivit utsedda som ramavtalsleverantör nummer ett av SKL Kommentus avseende leveranser av matavfallspåsar och säckar, säger VD Christer Hansson.

happyhomes_2019
ica_pask

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

sigtunavatten_standard

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

defacto_helsida
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
bonava_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
fme_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2