sommar
Foto: Fors Måleri & Entreprenad AB

Utbildningar på Praktiska Gymnasiet

Utbildningar är temat för veckan på Praktiska Gymnasiet i Märsta.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad AB

Gunnar Häger från företaget Tillgänglig och sevärd kultur och Natur kom och pratade med eleverna om vad som gäller inom tillgänglighet och alla dess krav och rekommendationer som finns där. Det är viktigt i byggentreprenader att man är medveten om alla krav som finns gällande tillgänglighet, dels för att göra rätt enligt bestämmelserna men också för huvudsyftet som är att underlätta för personer med funktionsnedsättningar.

Peter Artursson från LL-Trä och Stefan Sundqvist från Paroc utbildade eleverna i ämnet Isolering. Där förklarades varför och hur man isolerar, det finns pengar att tjäna för fastighetsägaren i form av minskade uppvärmningskostnader.

Annika Vikström från Byggvarubedömningen berättade om deras arbete med att bedöma och tillhandahålla information om hållbarhetsbedömda varor. Det är krav i många upphandlingar av entreprenader att man använder sig av godkända produkter enligt byggvarubedömningen och på deras hemsida kan man gå in i deras databas och kontrollera att den produkt som man tänkt använda är godkänd ur hållbarhetssynpunkt. På så sätt minskar också användningen av miljö-& hälsoskadliga ämnen i våra byggnadsverk.

När vi summerar veckan för eleverna så har det varit både spännande och lärorikt att ta del av dessa föreläsningar om tillgänglighet, isolering och varubedömning.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad AB

sommar_centrum
bonava_juli_hel
ica_valsta_choklad
colorama_april2

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

happyhomes_2019

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

arlanda_golf_juli
sommar
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
defacto_outsider
bonava_juli_outsider
nrh
connys