arlandagolf_pan_aug
Foto: Fors Måleri & Entreprenad AB

Utbildningar på Praktiska Gymnasiet

Utbildningar är temat för veckan på Praktiska Gymnasiet i Märsta.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad AB

Gunnar Häger från företaget Tillgänglig och sevärd kultur och Natur kom och pratade med eleverna om vad som gäller inom tillgänglighet och alla dess krav och rekommendationer som finns där. Det är viktigt i byggentreprenader att man är medveten om alla krav som finns gällande tillgänglighet, dels för att göra rätt enligt bestämmelserna men också för huvudsyftet som är att underlätta för personer med funktionsnedsättningar.

Peter Artursson från LL-Trä och Stefan Sundqvist från Paroc utbildade eleverna i ämnet Isolering. Där förklarades varför och hur man isolerar, det finns pengar att tjäna för fastighetsägaren i form av minskade uppvärmningskostnader.

Annika Vikström från Byggvarubedömningen berättade om deras arbete med att bedöma och tillhandahålla information om hållbarhetsbedömda varor. Det är krav i många upphandlingar av entreprenader att man använder sig av godkända produkter enligt byggvarubedömningen och på deras hemsida kan man gå in i deras databas och kontrollera att den produkt som man tänkt använda är godkänd ur hållbarhetssynpunkt. På så sätt minskar också användningen av miljö-& hälsoskadliga ämnen i våra byggnadsverk.

När vi summerar veckan för eleverna så har det varit både spännande och lärorikt att ta del av dessa föreläsningar om tillgänglighet, isolering och varubedömning.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad AB

happyhomes_2019

Norwegian utökar på Arlanda-Krabi

Näringsliv Norwegian ökar sina avgångar till och från Arlanda-Krabi, Thailand, från två till tre gånger i veckan: - Vi ökar antalet avgångar till Krabi från två till tre gånger i veckan under hela julen (16 december – 20 januari). Detta eftersom vi märker av ett stort intresse och en stor efterfrågan på resor till Thailand och framför allt Krabi under julen, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson i ett pressmeddelande.

sommar_centrum

Ny hästklinik etablerar i Rosersberg

Näringsliv Wallstanäs Gård i Rosersberg startar upp veterinärklinik för hästar: - Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hälsoutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell, veterinär och delägare i Stockholms Hästklinik, i ett pressmeddelande.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

defacto_outsider
nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider