defacto_pan2020
Foto: Fors Måleri & Entreprenad AB

Utbildningar på Praktiska Gymnasiet

Utbildningar är temat för veckan på Praktiska Gymnasiet i Märsta.

centrum_artikel

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad AB

Gunnar Häger från företaget Tillgänglig och sevärd kultur och Natur kom och pratade med eleverna om vad som gäller inom tillgänglighet och alla dess krav och rekommendationer som finns där. Det är viktigt i byggentreprenader att man är medveten om alla krav som finns gällande tillgänglighet, dels för att göra rätt enligt bestämmelserna men också för huvudsyftet som är att underlätta för personer med funktionsnedsättningar.

Peter Artursson från LL-Trä och Stefan Sundqvist från Paroc utbildade eleverna i ämnet Isolering. Där förklarades varför och hur man isolerar, det finns pengar att tjäna för fastighetsägaren i form av minskade uppvärmningskostnader.

Annika Vikström från Byggvarubedömningen berättade om deras arbete med att bedöma och tillhandahålla information om hållbarhetsbedömda varor. Det är krav i många upphandlingar av entreprenader att man använder sig av godkända produkter enligt byggvarubedömningen och på deras hemsida kan man gå in i deras databas och kontrollera att den produkt som man tänkt använda är godkänd ur hållbarhetssynpunkt. På så sätt minskar också användningen av miljö-& hälsoskadliga ämnen i våra byggnadsverk.

När vi summerar veckan för eleverna så har det varit både spännande och lärorikt att ta del av dessa föreläsningar om tillgänglighet, isolering och varubedömning.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad AB

marina_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

stottasigtuna_helsida
studenten2020_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

defacto_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

happy_homes_mars
valvet_helsida
kcbygg_helsida
swedol_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider
stottasigtuna_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider