bovard_sh
Foto: Fors Måleri & Entreprenad AB

Utbildningar på Praktiska Gymnasiet

Utbildningar är temat för veckan på Praktiska Gymnasiet i Märsta.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad AB

Gunnar Häger från företaget Tillgänglig och sevärd kultur och Natur kom och pratade med eleverna om vad som gäller inom tillgänglighet och alla dess krav och rekommendationer som finns där. Det är viktigt i byggentreprenader att man är medveten om alla krav som finns gällande tillgänglighet, dels för att göra rätt enligt bestämmelserna men också för huvudsyftet som är att underlätta för personer med funktionsnedsättningar.

Peter Artursson från LL-Trä och Stefan Sundqvist från Paroc utbildade eleverna i ämnet Isolering. Där förklarades varför och hur man isolerar, det finns pengar att tjäna för fastighetsägaren i form av minskade uppvärmningskostnader.

Annika Vikström från Byggvarubedömningen berättade om deras arbete med att bedöma och tillhandahålla information om hållbarhetsbedömda varor. Det är krav i många upphandlingar av entreprenader att man använder sig av godkända produkter enligt byggvarubedömningen och på deras hemsida kan man gå in i deras databas och kontrollera att den produkt som man tänkt använda är godkänd ur hållbarhetssynpunkt. På så sätt minskar också användningen av miljö-& hälsoskadliga ämnen i våra byggnadsverk.

När vi summerar veckan för eleverna så har det varit både spännande och lärorikt att ta del av dessa föreläsningar om tillgänglighet, isolering och varubedömning.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad AB

bonava_maj_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

varfest_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

v_eu_helsida

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

mp_eu
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
moderaternamaj
oppning_helsida
eu_sap

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.