moderat_sommar
Foto: Pressbild

Trafikverket beviljar medel till elbana i Rosersberg

Trafikverket kommer att delfinansiera den elväg som ska byggas mellan Arlanda och Rosersberg: - Det är ett riktigt glädjebesked att staten fortsätter satsa på elvägar, säger Hans Säll, affärsutvecklings samordnare på NCC och ordförande i det konsortiebolag som bildats för att etablera vägen.

centrum_artikel

För en och en halv månad sedan fick konsortiet som vill bygga elbana mellan Arlanda-Rosersberg med sig PostNord. Flera stora aktörer är nu med, WSP, NCC, Airport City, Klenkrysset och utvecklaren Elways. Trafikverket har beviljat medel för att delfinansiera banan och om cirka två år ska det finnas en bana som är 2 kilometer lång och sträcker sig mellan Arlanda och logistikcentret i Rosersberg. Det rör sig om två banor i landet som tilldelas medel från Trafikverket, förutom Arlanda-Rosersberg även en sträcka i Gävle. På banan ska PostNord lastbilar gå i skytteltrafik är det tänkt.
– Elvägar har flera fördelar. De minskar koldioxidutsläppen, tekniken vi har kan enkelt integreras i befintligt vägsystem och den är dessutom samhällsekonomiskt försvarbar, berättar Gunnar Asplund, vd på Elways.

2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
centrum_sommar_out
swedol_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider