moderaterna_riksdag
Foto: Pressbild/Ryanair

Sega förhandlingar mellan Ryanair och Arlanda

Sedan en tid tillbaka förhandlar Ryanair för att få plats på Arlanda: - Det handlar om hur mycket tillväxt vi kan leverera till Arlanda och hur mycket rabatt vi i så fall kan få. Vi får rabatter på andra ställen men på Arlanda säger de bara att vi ska betala deras höga avgifter, säger Michael O'Leary, VD på Ryanair, enligt Dagens Industri.

centrum_artikel

Ryanair finns i de flesta av Europas länder och flyger normalt till platser som ligger en bit utanför huvudstäder eller förstaflygplats i en storstad. Nu vill man dock satsa på att komma in på förstaflygplatserna och Arlanda uppges vara intressant. Men förhandlingarna går trögt enligt Dagens Industri. Anledningen är att man erbjuder för lite i rabatt:
– Det handlar om hur mycket tillväxt vi kan leverera till Arlanda och hur mycket rabatt vi i så fall kan få. Vi får rabatter på andra ställen men på Arlanda säger de bara att vi ska betala deras höga avgifter, säger Michael O’Leary, vd på flygbolaget, enligt DI.se

Rabatt vid ny linje
Klas Nilsson, presskontakt på Swedavia, förklarar för Dagens Industri att avgiften som flygbolagen betalar beror på antal passagerare, flygplanets vikt och modell samt miljöprestanda. Om bolagen är nya samt flyger till nya destinationer kan de få rabatt i 3-5 år, enligt Nilsson.
– Det är samma regler som gäller för alla. Vi skulle tycka det var väldigt roligt om Ryanair började flyga till Arlanda och vi har diskuterat saken med dem i flera år, säger Klas Nilsson.

connys_helsida

Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp

Näringsliv Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp av Posti Group: - Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan, säger Jonas Eriksson, VD för Veddestagruppen.

mod_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

SAS ökade trafik med 300 procent

Näringsliv SAS såg en kraftig ökning av resenärer under november: - Vi har sett en gradvis ökning av efterfrågan under de senaste månaderna i takt med att reserestriktioner har hävts, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_out