centrum_panorama2020
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Rivstart efter påsklovet

Äntligen var påsklovet över och vi får komma igång igen.

centrum_artikel

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Det är kanske inte den vanligaste meningen man hör på en gymnasieskola 2019, men på Praktiska gymnasiet har det låtit så hela vecka. Eleverna är taggade. De är ett med sitt projekt.
Just nu har eleleverna dragit klart det som ska vara i väggarna och det mesta är dubblat, det vill säga vi har gips väggarna klara mer eller mindre.

Målarna har nu grundat många väggarna och påbörjat spacklat där så krävs, vi räknar kallt med att ha klart väggarna i ett av de båda nya klassrummen redan under fredagen. Det är riktigt kul att se hur den nya skoldelen växer fram meddelar bygg- el- och fastighetslärarna med en röst.

I veckan har vi haft en KMA-rond på bygget där alla elever har varit med, normalt är man kanske 2-4 st som går en skyddsrond. Men viljan att lära är stor och många är nyfikna på hur det går till. Vem ska få ansvaret över att åtgärda eventuella avvikelser. Vi på FME är både stolta och glada över att eleverna är så duktiga och villiga att få ta del av en verklighet som annars kommer som en chock den dagen de börjar arbeta.

Några elever vill vara i skolan på valborg trots att skolan då har lov enligt schemat för att de tycker det är så kul; ”Det vi gör nu ska stå i många år och fungera som skola långt efter att vi har slutat.” Jag tror att många av dessa elever kommer att se tillbaka på den här tiden som den bästa i deras skolgång. Vi har haft både högt och lågt i tak beroende på vad vi utfört.

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

marina_helsida

Märstabo utser e-handelsvinnare

Näringsliv Jorge Castro har valts in till juryn för Svenska SEO-priset: - Det känns fantastiskt att få tillhöra juryn och jag kommer att göra mitt bästa tillsammans med alla andra SEO experter för att ta fram vinnarna för 2020, säger Jorge Castro till märsta.nu

speedy_helsida
stottasigtuna_helsida
connys_helsida
happy_homes_mars
sommarlov_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
valvet_outsider
nrh
stottasigtuna_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
speedy_outsider