arlandagk_panorama
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Rivstart efter påsklovet

Äntligen var påsklovet över och vi får komma igång igen.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Det är kanske inte den vanligaste meningen man hör på en gymnasieskola 2019, men på Praktiska gymnasiet har det låtit så hela vecka. Eleverna är taggade. De är ett med sitt projekt.
Just nu har eleleverna dragit klart det som ska vara i väggarna och det mesta är dubblat, det vill säga vi har gips väggarna klara mer eller mindre.

Målarna har nu grundat många väggarna och påbörjat spacklat där så krävs, vi räknar kallt med att ha klart väggarna i ett av de båda nya klassrummen redan under fredagen. Det är riktigt kul att se hur den nya skoldelen växer fram meddelar bygg- el- och fastighetslärarna med en röst.

I veckan har vi haft en KMA-rond på bygget där alla elever har varit med, normalt är man kanske 2-4 st som går en skyddsrond. Men viljan att lära är stor och många är nyfikna på hur det går till. Vem ska få ansvaret över att åtgärda eventuella avvikelser. Vi på FME är både stolta och glada över att eleverna är så duktiga och villiga att få ta del av en verklighet som annars kommer som en chock den dagen de börjar arbeta.

Några elever vill vara i skolan på valborg trots att skolan då har lov enligt schemat för att de tycker det är så kul; ”Det vi gör nu ska stå i många år och fungera som skola långt efter att vi har slutat.” Jag tror att många av dessa elever kommer att se tillbaka på den här tiden som den bästa i deras skolgång. Vi har haft både högt och lågt i tak beroende på vad vi utfört.

moderaternamaj

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

oppning_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

v_eu_helsida

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

eu_sap
mp_eu
ica_valsta_choklad
bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
varfest_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

v_eu
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
sh_oppet
oppning_outsider
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
connys
defacto_outsider
nrh
sh_bovard_out
fme_outsider