sommar
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Rivstart efter påsklovet

Äntligen var påsklovet över och vi får komma igång igen.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Det är kanske inte den vanligaste meningen man hör på en gymnasieskola 2019, men på Praktiska gymnasiet har det låtit så hela vecka. Eleverna är taggade. De är ett med sitt projekt.
Just nu har eleleverna dragit klart det som ska vara i väggarna och det mesta är dubblat, det vill säga vi har gips väggarna klara mer eller mindre.

Målarna har nu grundat många väggarna och påbörjat spacklat där så krävs, vi räknar kallt med att ha klart väggarna i ett av de båda nya klassrummen redan under fredagen. Det är riktigt kul att se hur den nya skoldelen växer fram meddelar bygg- el- och fastighetslärarna med en röst.

I veckan har vi haft en KMA-rond på bygget där alla elever har varit med, normalt är man kanske 2-4 st som går en skyddsrond. Men viljan att lära är stor och många är nyfikna på hur det går till. Vem ska få ansvaret över att åtgärda eventuella avvikelser. Vi på FME är både stolta och glada över att eleverna är så duktiga och villiga att få ta del av en verklighet som annars kommer som en chock den dagen de börjar arbeta.

Några elever vill vara i skolan på valborg trots att skolan då har lov enligt schemat för att de tycker det är så kul; ”Det vi gör nu ska stå i många år och fungera som skola långt efter att vi har slutat.” Jag tror att många av dessa elever kommer att se tillbaka på den här tiden som den bästa i deras skolgång. Vi har haft både högt och lågt i tak beroende på vad vi utfört.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
ica_valsta_choklad

Norwegian utökar på Arlanda-Krabi

Näringsliv Norwegian ökar sina avgångar till och från Arlanda-Krabi, Thailand, från två till tre gånger i veckan: - Vi ökar antalet avgångar till Krabi från två till tre gånger i veckan under hela julen (16 december – 20 januari). Detta eftersom vi märker av ett stort intresse och en stor efterfrågan på resor till Thailand och framför allt Krabi under julen, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson i ett pressmeddelande.

sommar_centrum

Ny hästklinik etablerar i Rosersberg

Näringsliv Wallstanäs Gård i Rosersberg startar upp veterinärklinik för hästar: - Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hälsoutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell, veterinär och delägare i Stockholms Hästklinik, i ett pressmeddelande.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
defacto_outsider
nrh