sommar
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Rivstart efter påsklovet

Äntligen var påsklovet över och vi får komma igång igen.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Det är kanske inte den vanligaste meningen man hör på en gymnasieskola 2019, men på Praktiska gymnasiet har det låtit så hela vecka. Eleverna är taggade. De är ett med sitt projekt.
Just nu har eleleverna dragit klart det som ska vara i väggarna och det mesta är dubblat, det vill säga vi har gips väggarna klara mer eller mindre.

Målarna har nu grundat många väggarna och påbörjat spacklat där så krävs, vi räknar kallt med att ha klart väggarna i ett av de båda nya klassrummen redan under fredagen. Det är riktigt kul att se hur den nya skoldelen växer fram meddelar bygg- el- och fastighetslärarna med en röst.

I veckan har vi haft en KMA-rond på bygget där alla elever har varit med, normalt är man kanske 2-4 st som går en skyddsrond. Men viljan att lära är stor och många är nyfikna på hur det går till. Vem ska få ansvaret över att åtgärda eventuella avvikelser. Vi på FME är både stolta och glada över att eleverna är så duktiga och villiga att få ta del av en verklighet som annars kommer som en chock den dagen de börjar arbeta.

Några elever vill vara i skolan på valborg trots att skolan då har lov enligt schemat för att de tycker det är så kul; ”Det vi gör nu ska stå i många år och fungera som skola långt efter att vi har slutat.” Jag tror att många av dessa elever kommer att se tillbaka på den här tiden som den bästa i deras skolgång. Vi har haft både högt och lågt i tak beroende på vad vi utfört.

sommar_centrum
colorama_april2
sommar

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

ica_valsta_choklad

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
connys
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
bonava_juli_outsider